Sanitat proposa ampliar l'edat de vacunació amb AstraZeneca només per als grups d’activitat essencial

La Comissió de Salut Pública ha actualitzat aquest dimarts l’estratègia de vacunació.

Vacunació de docents
Imatge de la vacunació de docents a la Comunitat Valenciana

La Comissió de Salut Pública, on estan representades totes les comunitats i ciutats autònomes i el Ministeri de Sanitat, ha aprovat l'actualització de l'estratègia de vacunació a Espanya. Així, s'ha acordat ampliar l'edat d'utilització de la vacuna d'AstraZeneca en el tram de 55 a 65 anys i eliminar la restricció d'edat per als grups d’activitat essencial, així com l'actualització d'alguns grups de risc que s'han de vacunar.

Tenint en compte la nova evidència científica i la fitxa tècnica autoritzada, el document sosté que s'amplia el límit d'edat amb AstraZeneca. Segons Sanitat, aquesta ampliació es vertebrarà en grups de població prioritzats per la seua activitat essencial, com personal sanitari i sociosanitari que no és de primera línia i treballadors d'institucions sanitàries i col·lectius en actiu amb una funció essencial en la societat, com els de les forces i cossos de seguretat de l'Estat o docents. A més, continuaran vacunant persones de 56 a 65 anys, començant per les de major edat.

En el document s'inclou l'apartat de persones amb condicions de risc molt alt i s'estableix que aquestes persones es vacunaran de manera simultània al grup de les de 70 a 79 anys. En el grup d'alt risc s'inclouran les persones amb trasplantament de progenitors hematopoètics, trasplantament d'òrgan sòlid i llista d'espera per a aquest òrgan, persones en hemodiàlisi i diàlisi peritoneal, malaltia oncohemàtica, càncer d'òrgan sòlid en tractament amb quimioteràpia citotòxica, càncer de pulmó en tractament amb quimioteràpia o immunoteràpia i persones amb síndrome de Down majors de 40 anys.

En el document que ha aprovat la Comissió de Salut Pública també s'arrepleguen les característiques de la vacuna de Janssen i es diu que, quan hi haja disponibilitat de dosis (a partir del 19 d'abril, previsiblement), es podrà utilitzar de forma paral·lela a les vacunes d'ARNm per incrementar el ritme de vacunació dels grups prioritaris de major edat.

També et pot interessar

stats