Grups d'alt risc i persones entre 70 i 79 anys entraran en la pròxima actualització de vacunació

La comissió de salut pública ajorna la decisió d'administrar AstraZeneca a majors de 55 anys a causa dels trombes que s'han originat

Docents i cossos de seguretat de l’Estat, entre els pròxims a vacunar-se amb AstraZeneca
Imatge d'arxiu d'una persona rebent una vacuna / À Punt NTC

La comissió de salut pública ha decidit aquest dijous ajornar la decisió d'administrar la vacuna d'AstraZeneca a majors de 55 anys a causa dels casos de trombes i la suspensió d'administrar-la en alguns països europeus. Així, el Ministeri de Sanitat ha expressat que s'esperarà que "hi haja una avaluació i dictamen de l'EMA respecte als efectes adversos d'aquesta vacuna".

D'altra banda, la comissió de salut pública ha aprovat aquest dijous que els grups d'alt risc per malaltia greu per Covid-19 es vacunen de manera simultània amb el grup d'edat de 70 a 79 anys en la pròxima actualització de l'estratègia de vacunació.

En el grup d'alt risc s'inclouran les persones amb trasplantament de progenitors hematopoètics, trasplantament d'òrgan sòlid i llista d'espera per a aquest òrgan, persones en hemodiàlisi i diàlisi peritoneal, malaltia oncohemàtica, càncer d'òrgan sòlid en tractament amb quimioteràpia citotòxica, càncer de pulmó en tractament amb quimioteràpia o immunoteràpia i persones amb síndrome de Down majors de 40 anys.

Per últim, la comissió de salut pública també ha aprovat per unanimitat l'actualització de les mesures de prevenció, higiene i promoció de la salut davant de la Covid-19 per a centres universitaris en el curs 2020-2021. L'objectiu d'aquest document és reforçar les recomanacions de ventilació, ús correcte de les mascaretes i limitar les concentracions de persones en les activitats presencials, com, per exemple, els exàmens.

També et pot interessar

stats