Les residències demanen més mesures de protecció per l’augment descontrolat de casos

Entre les mesures que es proposa adoptar per aturar aquesta nova onada es planteja fer proves periòdiques al personal sanitari o el retorn de la mascareta entre els residents

VÍDEO | Satisfacció generalitzada en les residències davant el procés de vacunació que comença
Aerte demana més mesures per a evitar els contagis entre la gent major / À Punt NTC

L’Associació Empresarial de Residències i Serveis a Persones Dependents de la Comunitat Valenciana (Aerte) ha demanat a la Conselleria de Sanitat una reunió per a tractar les propostes que plantegen per plantar cara a l’increment continuat de casos de covid que s’estén a tot el territori.

L’associació proposa la revisió del protocol vigent, la realització de proves noves als treballadors després dels permisos i les vacances, proves diagnosticades periòdicament pels equips professionals, que no es puguen derivar a persones positives a centres que no tinguen casos, i la possibilitat de valorar la tornada de les mascaretes per a les persones residents.

Aerte assegura que el nivell d’incidència en els majors de huitanta anys és molt elevat i les hospitalitzacions continuen augmentant. A més, ha destacat que les eixides de les residències són totalment lliures, no hi ha cap mena de restricció a l’exterior i que, per tant, es poden prendre poques mesures efectives una vegada tornen els residents al centre.

També ha sol·licitat que es mantinga la possibilitat de fer nous ingressos amb les mesures preventives necessàries a les residències, encara que hi haja un brot actiu, i que es permitisquen els canvis voluntaris de residència quan la persona tinga una PCR negativa.

Aerte també ha declarat que continua havent-hi problemes greus per a cobrir els perfils sanitaris als centres i serveis socials, que augmentaran durant les vacances. Vistes les previsions, han demanat treballar amb estudiants d’infermera de l’últim any o que es puga contractar personal amb titulació pendent d’homologació, per a crear equips estables i específics d’atenció sanitària.

També et pot interessar

stats