Puig reuneix la interdepartamental per a prendre noves mesures davant de l’augment de contagis

El Consell estudia possibles modificacions d’horaris i aforaments

Imatge d'arxiu de la Interdepartamental del passat mes de juny
Imatge d'arxiu de la interdepartamental del passat mes de juny / Generalitat

La mesa interdepartamental per a la prevenció i actuació contra la Covid-19 es reuneix aquest dijous amb la intenció de prendre algunes mesures per a frenar l’avanç dels contagis, motivat per l’increment exponencial de la variant delta. Damunt de la taula, la limitació d'horaris, el control d'aforaments o fins i tot possibles restriccions de mobilitat i l'oci nocturn. 

El cap del Consell, Ximo Puig, va mantindre aquest dimecres reunions amb el comité d’experts i expertes que assessoren la Generalitat, que es van mostrar favorables a fer marxa arrere en la flexibilització de restriccions.

Sobre això, Puig assenyalava que la situació era “complicada” i avançava que era “obvi” que cal prendre decisions i va manifestar que es prendran. Així mateix va indicar que convocarà també una reunió amb la delegació del govern central i amb les forces i cossos de seguretat.

El president de la Generalitat va recordar amb tot que la situació actual no té "res a veure amb l'explosió de principis d'any", ha advertit que l'extensió del virus és preocupant encara que no hi haja pressió hospitalària. També va fer notar que els joves són els principals afectats perquè no estan vacunats.

Sobre el possible tancament de l'oci nocturn, va remarcar que la interdepartamental analitzarà la situació en general: "No hi ha una mesura única, és una atmosfera comuna per a superar aquest moment apel·lant a la corresponsabilitat i a l'esforç que hem fet enguany".

I respecte a si està sobre la taula el tancament perimetral de la Comunitat Valenciana, ha dit que hi haurà una reunió amb delegació del govern central i les forces de seguretat per a "actuar en conseqüència" després d'acordar les restriccions.

Puig ha insistit que cal "ser conscients d'on estem: un moment preocupant perquè han augmentat exponencialment els contagiats". Així ha tornat a demanar que la gent mostre "una actitud proactiva per a la superació de la pandèmia", a més d'apel·lar a la cooperació institucional.

També et pot interessar

stats