Puig rebutja un "alarmisme excessiu" en vista de l'augment de casos i assegura que els ingressos són "assumibles"

El cap del Consell ha remarcat que “les vacunes funcionen” i que la prioritat de l’executiu és acabar de vacunar “totes les persones que encara no ho estan”

El president de la Generalitat, Ximo Puig, atén als mitjans aquest dissabte a Morella
El president de la Generalitat, Ximo Puig, atén els mitjans aquest dissabte a Morella / À Punt NTC

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha rebutjat actuar amb un "alarmisme excessiu" aran de l'augment de casos de covid-19 les últimes setmanes i ha fet una crida a la "prudència" perquè –ha assegurat– "els ingressos en UCI són assumibles pel sistema sanitari".

Així s'ha pronunciat Puig a Morella (Ports), on ha participat en l'acte de commemoració dels trenta anys del PSPV-PSOE. El cap del Consell ha remarcat que dilluns vinent es reunirà, juntament amb el conseller de Sanitat Universal i Salut Pública, Miguel Mínguez, amb el comité d'experts i expertes per a "avaluar l'estat de la situació". 

Aquest divendres s’han notificat 8.854 nous casos de coronavirus i 24 defuncions més els set últims dies: nou dones entre 69 i 100 anys, i quinze homes de 63 a 90 anys.

Els hospitals valencians tenen actualment 1.164 persones ingressades, 56 d'elles a l'UCI. Dimarts passat els hospitalitzats eren 1.192, la xifra més alta des del 16 de febrer, 41 d'ells a l'UCI.

Puig ha remarcat que “les vacunes funcionen” i que la prioritat de l’executiu és acabar de vacunar “totes les persones que encara no hi estan”. En aquesta línia, ha recordat que les persones vacunades que es reinfecten tenen una major resistència davant de la covid.

També et pot interessar

stats