Les proves d'obtenció del títol d'ESO per a majors de 18 anys seran el 19 de juny

Es reinicia ara el període de 20 dies naturals que faltava per a presentar les sol·licituds d'inscripció.

Imatge d'arxiu d'una alumna fent un examen
Imatge d'arxiu d'una alumna fent un examen / María José López (Europa Press)

Els exàmens de segona convocatòria de la prova per a majors de 18 anys per a obtindre el títol de graduat en educació secundària obligatòria (ESO), que va haver de ser ajornada per la declaració de l'estat d'alarma sanitària, tindran lloc el divendres 19 de juny de 2020, segons ha confirmat la Conselleria d'Educació.

La primera convocatòria va tindre lloc el passat 24 de gener i la segona estava previst fer-la el dia 29 de març, però es va suspendre tot el procediment a causa de la declaració de l'estat d'alarma.

La nova data segueix les instruccions que les autoritats sanitàries estableixen per a garantir la seguretat tant de les persones aspirants com del professorat que duu a terme les proves per l'epidèmia de la Covid-19.

Per a evitar el perjudici directe a les persones que volen continuar estudiant, la Conselleria d'Educació ha decidit declarar d'interés general la represa dels tràmits administratius per a la realització d'aquesta segona convocatòria.

Vint dies per a la inscripció telemàtica

Mitjançant aquesta resolució, la Generalitat alça la suspensió de terminis per a la tramitació d'aquesta convocatòria i, per tant, continuen les diverses fases del procediment administratiu. Així, es reinicia el període de 20 dies naturals que faltava per a la presentació de sol·licituds d'inscripció a comptar a partir de l'endemà de la publicació d'aquesta resolució en el Diari Oficial de la Generalitat (DOGV).

Les persones que, en el seu moment, no va poder fer la segona part de la inscripció, la podran fer-la fins al dia 1 de juny presencialment a través del registre de les direccions territorials d'Educació o per correu postal. Les llistes provisionals i definitives de persones admeses i excloses a la prova apareixeran publicades, respectivament, els dies 2 de juny i 13 de juny.

El 18 de maig s’obri la inscripció a ensenyaments de música i dansa

La inscripció a les proves d’ingrés i d’accés als ensenyaments elementals de música i dansa estarà oberta del 18 al 25 de maig. La dels estudis professionals serà de l’1 al 9 de juny en primera convocatòria i del 15 al 21 de juliol en segona. Així ho recull l’orde publicada aquest dimarts per la Conselleria d’Educació en el DOGV per al curs 2020-2021.

El procediment en els díhuit conservatoris professionals de la Generalitat serà exclusivament telemàtic pel coronavirus. Les proves per a entrar al grau professional es faran entre l’1 i el 10 de juliol en primera convocatòria, del 3 al 18 de setembre en segona i del 2 al 18 de setembre en el grau elemental.

Les proves per a ensenyaments esportius, del 15 al 18 de setembre

Educació ha convocat les proves de caràcter específic per a l’accés a les diferents titulacions i cicles d’ensenyaments esportius per als dies 15, 16, 17 i 18 de setembre. El període d’admissió i d’inscripció a les proves serà del 20 al 29 de juliol i de l’1 al 4 de setembre.

Davant de la situació originada per la pandèmia de la Covid-19, s’ha habilitat la possibilitat de remetre les sol·licituds d’inscripció i la documentació requerida per correu electrònic a la secretaria dels centres educatius on es vol fer la prova.

Les titulacions que es cursaran en els centres públics valencians durant el curs 2020-2021 pertanyen a les modalitats esportives següents: atletisme, bàsquet, handbol, busseig esportiu, esgrima, futbol, futbol sala, hípica, muntanya i escalada, salvament i socorrisme i vela.

També et pot interessar

stats