El president dels advocats valencians demana digitalitzar la justícia

Agustín Ferrer assegura que l’expedient electrònic podria haver evitat el col·lapse judicial que s'apropa.

Agustín Ferrer, nou president del Consell de Col·legis d’Advocats de la Comunitat Valenciana
Agustín Ferrer, nou president del Consell de Col·legis d’Advocats de la Comunitat Valenciana / Europa Press

El president dels advocats i advocades de la Comunitat Valenciana, Agustín Ferrer, considera que el confinament i la parada judicial que ha comportat han fet evident que “és el moment d’imposar l’expedient digital”.

“Si durant la crisi s’haguera pogut teletreballar en l’administració de justícia, no ens enfrontaríem ara a un col·lapse com el que se’ns ve al damunt. Però no ha sigut possible perquè l’expedient electrònic no existeix”, ha assegurat Ferrer, elegit president del Consell de Col·legis d’Advocats de la Comunitat Valenciana el passat 8 de maig.

“Com que el personal funcionari no ha pogut acudir als seus llocs per a moure els expedients físics, no s’ha treballat als jutjats. Tenim un retard estructural en aquesta administració de la justícia, que és la pitjor i la més lenta. Amb la Covid-19, s’ha agreujat, ja que hem parat durant dos mesos, pel que s’apropa molta activitat de litigis”, ha advertit.

El nou president dels advocats valencians sosté que s’ha de canviar la manera de treballar i dotar de mitjans la justícia. “No podem continuar sense expedient electrònic”, ha insistit.

A més, demana augmentar els horaris dels treballadors i treballadores, amb el consegüent augment salarial i l’ús de mitjans alternatius per a la solució de conflictes, com l’arbitratge i la mediació.

Ferrer, degà del Col·legi d’Advocats d’Alzira, és conseller del Consell General de l’Advocacia Espanyola i àrbitre del Consell Valencià de Cooperativisme. Ha sigut professor en l’Escola de Pràctica Jurídica i l’Institut Valencià de Seguretat.

També et pot interessar

stats