El PP valencià adverteix que el personal sanitari està "sobrepassat" i que hi ha hospitals amb llits fora de les habitacions

Bonig proposa a Puig que destine "tots els diners" excepte l'imprescindible a combatre la pandèmia i la crisi econòmica derivada.

Reunió del PPCV amb representants de les Falles
Reunió del PPCV amb representants de les Falles / Europa Press

La presidenta del PP valencià, Isabel Bonig, ha advertit aquest dilluns que el personal sanitari valencià està "sobrepassat" i que hi ha hospitals de la Comunitat Valenciana que estan instal·lant llits fora de les habitacions, com ara "a la capella de l'hospital públic d'Elx o a la sala d'actes del de Sant Joan d'Alacant". Per això, ha qüestionat que l'atenció estiga garantida en aquestes circumstàncies.

En roda de premsa, la també líder de l'oposició s'ha fet ressò de la queixa del Sindicat Mèdic de la Comunitat Valenciana, que denuncia que els contagis entre els sanitaris durant la darrera setmana han pujat un 46%, de 1.068 a 1.560. "Si les coses estan eixint bé és pel magnífic equip humà, perquè no hi ha ningú al comandament", ha criticat Bonig.

La síndica del PP valencià a les Corts ha rebutjat així l'afirmació que va fer aquest diumenge el president de la Generalitat, Ximo Puig, que l'atenció està garantida tant per a pacients de Covid com d'altres patologies. "La reacció del personal sanitari va ser brutal, no pot dir això quan estan sobrepassats i el 50% de les UCI estan ocupades", ha denunciat.

També ha tornat a exigir que els tres hospitals de campanya complisquen totes les garanties "encara que no siguen la millor solució", després que el d'Alacant va començar a rebre pacients diumenge.

En matèria econòmica, la líder del PP valencià ha reclamat que tots els plans d'ajudes impulsats per l'administració estiguen ja quantificats i organitzats. "Estem cansats de tant d'anunci", ha retret a Puig, que aquest dilluns ha presentat el Pla Resisteix, dotat de 340 milions d'euros per als sectors més afectats a manera d’"ajudes parèntesis".

Una altra de les propostes que ha plantejat és que Puig "ordene al seu govern" a destinar tots els diners, "excepte l'imprescindible", a sanitat, serveis socials i reactivació econòmica. Bonig veu inadmissible que hi haja "142 respiradors que una empresa no lliura perquè la Generalitat no paga o que ara es destinen 700.000 euros a exhumar fosses de la Guerra Civil".

També et pot interessar

stats