El perfil de defuncions per Covid: majors de 40 anys i sense vacunar

En les últimes tres setmanes s'han notificat 118 morts a la Comunitat Valenciana, tot i que la tendència actual és descendent

UCI de l'Hospital Clínic de València
UCI de l'Hospital Clínic de València / À Punt NTC

En les tres últimes setmanes, la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública ha notificat 118 morts a causa de la Covid-19. Les xifres a set dies dibuixen una corba en què el pic es va assolir la setmana passada, quan es van notificar 52 decessos, i que actualment s'està aplanant.

Aquest divendres la consellera Ana Barceló ha informat sobre el perfil de persones que han perdut la vida amb coronavirus els últims 21 dies. De les 118 defuncions, només dues han sigut de menors de 40 anys i en ambdós casos els pacients no s'havien vacunat.

A hores d'ara, Sanitat no té dades sobre el total de morts de les últimes tres setmanes i si havien iniciat o completat la pauta d'immunització contra la Covid. Tot i això, Barceló ha emfasitzat que la letalitat és major entre les persones no vacunades.

Pel que fa a la situació als hospitals valencians, la setmana passada el 82,1% dels pacients a les UCI no havien rebut la pauta completa de vacunació, un percentatge que era del 57,8% en planta.

La consellera de Sanitat ha tornat a fer una crida a la població perquè acudisca a la cita per a vacunar-se, "l'única manera de posar fi a la pandèmia". Barceló també ha volgut matisar les xifres de defuncions i ha argumentat que "moltes persones poden morir amb Covid-19, però no necessàriament ha de ser aquesta la causa de la mort". Així, ha posat el focus en el fet que sovint presenten altres patologies i que el coronavirus ha empitjorat la situació del pacient, però que en cas de morir "es computarà com a defunció amb Covid".

També et pot interessar

stats