La patronal dona suport a la pròrroga de l’estat d’alarma

CEOE i Cepyme demanen al govern la suspensió fiscal en les empreses més afectades per la crisi.

El president de la CEOE, Antonio Garmendi, en una imatge d'arxiu
El president de la CEOE, Antonio Garmendi, en una imatge d'arxiu / Europa Press

Les patronals CEOE i Cepyme han donat suport a la decisió adoptada aquest dissabte pel president del govern, Pedro Sánchez, de prorrogar l’estat d’alarma fins al 26 d’abril, tot i que li demanen que suspenga el pagament de l’IVA, l’IRPF i les cotitzacions a la Seguretat Social en els sectors i empreses amb un major descens d’activitat.

En un comunicat, les organitzacions empresarials s’ofereixen a detectar, en el marc del diàleg social, quins són aquests sectors i empreses més vulnerables a la crisi del coronavirus, amb la finalitat d’aplicar amb urgència la suspensió fiscal que ja han adoptat, asseguren, 22 països europeus i quinze comunitats autònomes.

Segons els empresaris, no és possible disposar d’informació comptable i fiscal per a poder complir amb els deures tributaris.

Com a exemple, assenyalen que el 80% de les pimes realitzen les seues declaracions a través de professionals externs i que en un 50% dels casos, el tractament de factures es fa en paper.

Al·leguen també que moltes empreses i treballadores i treballadors viuen una situació d’angoixa després de setmanes amb pocs o nuls ingressos, a l’espera d’un finançament que no flueix a la velocitat desitjada.

En aquest sentit, les patronals demanen que les línies públiques d’avals s’amplien dels 20.000 milions d’euros inicials als 50.000 milions i destinar aquest nou tram a pimes i autònoms.

També et pot interessar

stats