Molts països donen llum verda a les aplicacions per a localitzar possibles contagis

L'ús d'aplicacions per a localitzar contagiats afecta el dret a la privacitat de les persones?

VÍDEO | Molts països donen llum verda a les aplicacions per a localitzar possibles contagis

Molts països han aprovat en les últimes hores l'ús de diverses aplicacions per a localitzar contagiats i rastrejar els seus contactes. És una de les qüestions de debat sobre la lluita contra el coronavirus. L'ús d'aplicacions per a localitzar contagiats afecta el dret a la privacitat de les persones?

A França el Parlament ha aprovat l'ús d'una d'aquestes aplicacions enmig d'una certa polèmica. L'aplicació s'anomena StopCovid i permet que els usuaris conserven un registre de les persones amb les quals han estat a menys d'un metre durant les últimes dues setmanes. Totes les dades estan completament encriptades, ha afirmat el secretari d' estat d' Economia Digital al Parlament francés, que n'ha aprovat l'ús. Tot i que l' aplicació és de caràcter voluntari, molts defensors de les llibertats han expressat la por que siga un primer pas cap a una societat vigilada.

El Parlament Europeu ha rebutjat esta idea. El comissari de Justícia de la Unió Europea ha afirmat que "estes aplicacions no es poden usar per a fer una vigilància massiva". El Regne Unit també començarà a utilizar una aplicació per a mòbils dimarts que ve. A França i al Regne Unit el sistema serà centralitzat, mentre que a Alemanya, Itàlia, Àustria i Suïssa el sistema serà descentralitzat, això és, les dades no eixiran del mòbil.

En tots els casos, la utilització és voluntària.Tot al contrari que a la Xina, a Corea del Sud i a altres països asiàtis. La Xina va ser el primer a fer-ne obligatori l'ús. Corea del Sud va emetre alertes massives per telèfon mòbil que anunciaven els llocs on hi havia hagut persones infectades.

També et pot interessar

stats