Oposició i patronal critiquen la paralització de l’activitat econòmica
En canvi, els sindicats donen suport a la mesura que ha adoptat el govern espanyol.
Improvisació, incertesa i unilateralitat són els retrets que llancen contra el govern espanyol des de l’oposició i la patronal empresarial. L’enduriment de les mesures de confinament amb la paralització de l’economia, a excepció dels sectors essencials, ha originat les crítiques de l’oposició i de la patronal, així com la preocupació d’alguns presidents autonòmics.
La ministra de Treball, Yolanda Díaz, ja ha respost a les crítiques i ha dit que els agents socials han d’estar a “l’altura de les circumstàncies” davant de la mesura d’ampliar la paralització d’alguns sectors econòmics no essencials amb un permís retribuït. A més, ha negat que siga una iniciativa improvisada: “Improvisació, no; una mesura d’aquestes característiques no és fa en una nit”, ha recalcat en una entrevista a Antena 3.
Per la seua banda, el president de la CEOE, Antonio Garamendi, ha acusat l’executiu d’aprovar l’aturada de l’activitat econòmica que comença hui amb una “certa precipitació” i sense consultar la patronal. Això sí, reconeix que en van ser informats, però no consultats, i ha alertat sobre els efectes que pot tindre aquesta mesura, sobretot de cara als mercats exteriors.
Per contra, els sindicats majoritaris han donat suport a la decisió, tot i que només reclamaven al govern espanyol fer hibernar algun sector no essencial, com ara la construcció. No obstant això, han aplaudit la mesura.
El retard en la publicació del decret ha centrat les crítiques del PP i Ciutadans, per la incertesa que, segons aquestes formacions, ha causat entre els treballadors. El líder dels populars expressava ahir en un tuit que “és inadmissible que milions de treballadors no sàpien si han d’anar a treballar i en quines condicions”.
També, la líder de Ciutadans, Inés Arrimadas, ha criticat en un altre tuit que “molts ciutadans no saben si han d’anar a treballar” i ha afirmat que “amb una decisió així no es pot improvisar ni generar incertesa”.
Així mateix, el president de Vox, Santiago Abascal, ha denunciat que la “improvisació” i “imprevisió” del govern es tradueixen en inseguretat jurídica per a “milions d’espanyols”.
La iniciativa no ha agradat tampoc al president basc, Iñigo Urkullu, ni tampoc al gallec, Alberto Núñez Feijóo, que han expressat de forma molt dura les reserves que tenien davant de la mesura. En canvi, el president català, Quim Torra, s’ha mostrat satisfet, en assumir la mesura com a èxit propi.
Més llegit
-
La Generalitat destinarà 163 milions d’euros per a mantindre l’educació gratuïta de 0 a 3 anys el curs que ve amb ajudes entre 300 i 460 euros
-
El PP del Parlament Europeu anuncia que alçarà el veto al debat sobre la dana a l'Eurocambra
-
La presidenta dels biòlegs: “No és una solució centrar-nos només en la construcció d’infraestructures, hem d’anar a les causes”
-
Reallotjar el veïnat de zones inundables i reduir obra d'asfalt: consells dels biòlegs després de la dana
-
Feijóo, sobre el pacte de Catalunya: “Els diners dels espanyols no són per a finançar el temps en el govern de cap president”
-
La Generalitat qualifica d'inconstitucional "el contingent separatista català" i demana tornar al consens del Consell de Política Fiscal i Financera
Més vist
Més escoltat
-
14.07.2025 | Nova edició de l’Expedició Juvenil Cavanilles per la comarca de la Serrania
-
15.07.2025 | València Port Horitzó 2030; El port, motor sostenible al mediterrani
-
15.07.2025 | Les notícies del migdia
-
15.07.2025 | Amunt i avall | Quarta Part
-
13.07.2025 | Les notícies de migdia cap de setmana
-
13.07.2025 | Fora de cobertura