L'oci nocturn demana recuperar el ball i obrir fins a les cinc de la matinada

El sector vol flexibilitzar les restriccions actuals a partir del 27 de setembre per l'evolució positiva de la pandèmia

Oci nocturn i contagis entre joves
Un local d'oci nocturn, en una imatge d'arxiu

La Coordinadora Empresarial d'Oci i Hostaleria de la Comunitat Valenciana (CEOH) ha reclamat al govern valencià poder reobrir les pistes de ball als locals d'oci nocturn i ampliar l'horari, almenys, fins a les cinc de la matinada. Una relaxació de mesures que volen que siga efectiva a partir del 27 de setembre, quan decau el marc de restriccions vigent en l'actualitat. 

En un comunicat, la CEOH assegura que amb l'evolució positiva de les dades sanitàries "qualsevol mesura inferior a aquesta proposta és inviable per a empreses, que anoten pèrdues de facturació de fins al 90%". En concret, demanen estendre dues hores com a mínim l'horari actual d'obertura de pubs i discoteques —de 3:00 a 5:00 h de la matinada— amb una ocupació màxima del 75%, permetre estar dret amb la mascareta posada, recuperar la pista per a ballar amb un aforament limitat al 50% i ajornar a la 1:30 h el tancament dels establiments de restauració. 

Des del passat 6 de setembre, l'oci nocturn pot obrir les portes fins a les tres de la matinada, encara que amb limitacions. Entre d'altres, no es pot usar la pista de ball ni consumir en barra, i només es pot estar assegut en taules. Bars i restaurants, d'altra banda, han de tancar a les 00:30 i tenen un màxim de deu persones per taula. 

L'organització empresarial demana planificar amb antelació la nova fase de recuperació de l'activitat de l'oci i afirma que "la improvisació d'última hora en la flexibilització de noves mesures suposa un cost econòmic difícil d'assumir per a les pimes i una incertesa que posa en joc el seu futur".

Per a continuar avançant en la desescalada de l'activitat de l'oci i els espectacles i definir les pròximes mesures, reclamen la convocatòria urgent d'una nova reunió de treball entre les patronals del sector i la Conselleria de Sanitat Universal. Segons assenyalen, tenint en compte la crítica situació a la qual s'enfronta, especialment el sector de l'oci nocturn, després de 550 dies sense activitat, "és absolutament necessari planificar un full de ruta".

D'altra banda, el sector exigeix la revisió del pla d'ajudes econòmiques Resistir Plus i torna a reclamar al Consell un pla d'ajudes específiques per a l'oci nocturn de cinquanta milions.

També et pot interessar

stats