Més de mig miler de contagis de Covid-19 i cinc noves víctimes al territori valencià

A les residències de majors es concentren 34 positius i al brot de la residència universitària de València, 120.

Nou de cada deu brots identificats a la Comunitat Valenciana afecten menys de deu persones
Nou de cada deu brots identificats a la Comunitat Valenciana afecten menys de deu persones / Europa Press

El cap de setmana deixa més de mig miler de nous contagis de coronavirus, 529 positius exactament, i cinc víctimes més al territori valencià. A les residències de persones majors es concentren 34 d’aquests positius, 26 d’ells, d'usuaris. Al brot que s’associa a la residència Galileo Galilei i a la Universitat Politècnica de València ja s’han diagnosticat 120 casos positius, segons ha confirmat la consellera de Sanitat Universal, Ana Barceló, en la roda de premsa que ha donat.

Pel que fa a les hospitalitzacions, aquest dilluns hi ha 22 pacients més amb Covid-19 als hospitals valencians que el passat divendres, el que suposa un total 424 ingressos. Seixanta d’aquests pacients estan a les Unitats de Cures Intensives (UCI). Les UCI de les comarques del sud són les que acullen més pacients amb Covid-19, 33 en conjunt, mentre que a les de les comarques del centre n'hi ha 22 i a les de les comarques del nord, 5.

En canvi, pel que fa a la quantitat de pacients ingressats, els hospitals de les comarques del centre són els que tenen més malalts de Covid-19 (229 en total), seguits per les del sud (133) i els de les comarques del nord (62).

Pel que fa als brots, se n'han identificat tretze més a la Comunitat Valenciana, dels quals més de la meitat tenen un origen laboral. A València se n'han localitzat sis, mentre que Albocàsser, Godelleta, Benidorm, Segorbe, Nules, Sagunt i la Vila Joiosa són altres dels municipis que presenten brots.

Brots menuts i d’origen social

En canvi, i a diferència dels brots notificats aquest dilluns, el 90% dels identificats al territori valencià afecten menys de deu persones, segons ha detallat la consellera Ana Barceló. Més de la meitat dels brots, el 51%, es localitzen a les comarques del centre, el 26,2% a les del sud i el 22,8% a les del nord.

En la majoria dels brots, el 67%, les reunions amb familiars i amics estan darrere dels contagis. La segona causa més habitual de contagi és l’entorn laboral, que representa el 18,6% dels focus, com ha explicat la responsable de la sanitat valenciana.

Tot i el gruix de les dades de contagis, Barceló ha recordat que la Comunitat Valenciana presenta una incidència acumulada del virus de 42,13 casos per 100.000 habitants en l'última setmana. La xifra és més elevada si s’atén als últims catorze dies, en eixe cas la incidència és de 103,84 per 100.000 habitants. En aquests dos períodes l’impacte del coronavirus al territori valencià és menor que al conjunt d’Espanya.

També et pot interessar

stats