La Marina Alta lidera la frenada dels contagis a la Comunitat Valenciana

Dénia ha passat d'una incidència de 530 casos per cada 100.000 habitants a 177 en només un mes.

Imatge del municipi de Dénia
Imatge del municipi de Dénia

La comarca de la Marina Alta lidera en setembre la frenada dels contagis per coronavirus a la Comunitat Valenciana. L'actualització de dades que ha facilitat aquest dijous la Conselleria de Sanitat Universal evidencia una tendència cap a l'estabilització de la segona onada en tot el territori, amb 562 nous casos. Però és el Departament de Salut de Dénia, que comprén especialment municipis de la Marina Alta, el que presenta un descens més acusat de casos, i ha aconseguit passar en només set dies d'encapçalar les àrees de salut amb més nous positius a situar-se en el lloc 17 de 24.

A principis de setembre, el Departament de Dénia presentava una incidència de 228 casos per cada 100.000 habitants, i ha tancat el mes amb una disminució de la taxa que situa la xifra en 86 contagis, segons les dades actualitzades per municipis de Sanitat Universal publicades el dia 28. Una caiguda prou significativa en la comarca, que no registrava un ritme tan baix des de principis d'agost.

Dénia ha sigut el municipi de la comarca més colpejat pel virus aquest mes, amb una taxa d'incidència que superava els 530 casos per cada 100.000 habitants a principis de setembre. A data de 28 de setembre, la taxa havia caigut als 177 casos.

El treball conjunt de totes les administracions ha sigut clau per a aconseguir frenar la propagació del virus, així com la crida a la responsabilitat individual i els paquets municipals de mesures que apostaven per reforçar la neteja en les localitats i augmentar la vigilància policial. "Veure passar a la policia sempre és una mesura que reforça el compliment de les normes", apunta la regidora de Sanitat de Dénia, Cristina Morera.

L'Ajuntament vol ara mantindre aquesta tendència a la baixa. L'anunci que davant les restriccions decretades a la ciutat de Madrid per a frenar els contagis arriben a Dénia residents d'aquesta comunitat autònoma no fa por als habitants del municipi: "Jo faria el mateix, si tinguera una segona residència ací, vindria", comenta Rafu, una veïna. Tot i això, alguns madrilenys que ja estan a la capital de la Marina Alta asseguren a À Punt que dubten que hi haja una arribada massiva.

També et pot interessar

stats