Els majors de 80 anys, els pròxims que es vacunaran al març

Més d'un milió de persones ja estan vacunades a Espanya, i 15.642 avancen cap a la immunitat perquè han rebut les dues dosis.

Una sanitària de l'Hospital Clínic de Saragossa extrau una dosi de la vacuna
Una sanitària de l'Hospital Clínic de Saragossa extrau una dosi de la vacuna / Javier Cebollada (Efe)

Les persones majors de 80 anys seran el pròxim grup que rebrà la vacuna contra el coronavirus en la següent fase de la campanya, segons ha detallat el ministre de Sanitat, Salvador Illa. Aquesta nova etapa de vacunació començarà previsiblement al març, després d’administrar la vacuna als majors de les residències, al personal sociosanitari d’aquests centres, als sanitaris i als grans dependents no institucionalitzats.

El titular de Sanitat ha explicat, en la roda de premsa posterior al Consell Interterritorial de Salut, que més d’un milió de persones, 1.025.937 concretament, ja estan vacunades contra el coronavirus a Espanya, almenys amb la primera dosi. De totes aquestes persones, 15.642 ja avancen cap a la immunitat, atés que són les que han rebut les dos dosis de la vacuna de Pzifer. A hores d’ara, ja s’han administrat un 76,2% de les dosis que ha rebut Espanya, i que s'han derivat a les comunitats autònomes.

Pel que fa a la possibilitat que la reducció dels enviaments de Pzifer puga afectar el calendari d’administració de la segona dosi, el ministre ha afirmat que la Unió Europea ha exigit a la farmacèutica que complisca els termes del contracte de subministrament. I també ha informat que la segona dosi es pot administrar als 21 dies o uns dies després. “No passa res si hi ha un poc de retard en la segona dosi”, ha aclarit.

Respecte de les dosis sobrants, i que han sigut motiu de polèmica en el cas d’alguns alcaldes valencians, i que fins i tot li ha costat la dimissió al conseller de Sanitat murcià, Illa ha sigut rotund: “No sobren dosis, en falten. El que s’ha de fer és una planificació adequada, i citar adequadament les persones”.

També et pot interessar

stats