L'oci nocturn de València demana poder obrir durant el dia com en altres autonomies
El sector considera que seria una solució que permetria un respir econòmic per a unes pimes que a penes han obert en huit mesos.
El sector de l'oci nocturn de València busca una eixida a la crisi que viu. Els empresaris, organitzats en la Coordinadora d'Hoteleria dels Barris de València, ha demanat al Consell que habilite "fórmules alternatives" que permeten a aquests locals "obrir en horari diürn i recuperar la seua activitat" després del tancament obligat per a frenar l'expansió de la Covid-19. Aquest col·lectiu ha destacat que aquesta obertura és una mesura que "ja s'ha aprovat o s’ha posat en marxa en onze comunitats autònomes".
La Coordinadora considera "imprescindible i urgent trobar una solució que permeta salvar el 82,3% de les pimes d'oci" d'aquesta ciutat, com ha exposat en un comunicat. Així, ha destacat que aquestes empreses estan "condemnades al tancament definitiu abans de cap d'any si el govern valencià no busca una solució que permeta recuperar l'activitat dels locals d'oci nocturn". Aquesta proposta pretén aportar un respir econòmic per a les pimes del sector, que a penes han obert els negocis durant els últims huit mesos.
La facturació es desploma un 87,5% des de març
Els empresaris estimen una caiguda del 87,5% de la facturació des de març fins a desembre respecte a 2019. També han recordat que durant la desescalada alguns establiments no van arribar a obrir les portes.
L'oci nocturn, de fet, ha sigut un dels sectors econòmics més actius pel que fa a reivindicacions durant els últims mesos. El sector considera que s'ha criminalitzat la seua activitat i reclama a l'administració mesures per a compensar la impossibilitat de treballar. També van recórrer als tribunals sense èxit per a parar la decisió de la Conselleria de Sanitat de tancar l'oci nocturn. Des del sector han estat reclamant, principalment, l'ampliació dels expedients de regulació temporal d’ocupació (ERTO) i evitar així la fallida de més de 1.740 empreses del sector i la destrucció de prop de 9.000 llocs de treball a la Comunitat Valenciana.