L'oci i l'hoteleria reclamen un pla de rescat per a un sector "en ruïna"
Els representants empresarials lamenten les noves mesures i llancen crítiques per la gestió de la pandèmia.
El sector de l'oci i l'hoteleria ha assumit amb resignació les noves mesures decretades aquest dimarts per la Generalitat. A falta de les decisions que isquen de la reunió a la qual els ha citat aquest dijous el cap del Consell, Ximo Puig, per a acordar un pla d'ajudes destinat als sectors més afectats per les noves restriccions, especialment l'hoteleria, el sector ha eixit aquest dimarts a exigir mesures urgents.
La patronal Frontur s'ha mostrat comprensiva amb les noves mesures, però ha demanat també consideració per al sector. "Sempre que siguen per a benefici de la societat i preservar la salut pública, ho hem d'acceptar", ha dit en relació amb les noves restriccions Juanjo Carbonell, secretari de la patronal d'oci Fotur. Malgrat això, Carbonell ha afegit que per al sector és un "garrotada" i demana ajuda a l'administració. "Ens deixa sense oxigen i fa falta un pla de rescat per al sector de l'oci, perquè estem pràcticament en la ruïna", ha explicat.
En un sentit semblant, encara que amb més duresa i molt crític, s'ha pronunciat David Izquierdo, portaveu de l'Assemblea Acampada Oci Nocturn. "Els col·lectius d'oci i l'hoteleria de la Comunitat Valenciana exigim l'activació immediata d'un pla d'ajudes econòmiques directes a les pimes més perjudicades per les mesures restrictives", ha reclamat Izquierdo. Les empreses convocaran una reunió urgent per a "activar" protestes i "forçar" el rescat econòmic. Les pimes han denunciat el que consideren una "improvisació" constant durant la crisi, i la "incompetència i incapacitat" per a liderar i controlar la gestió de la crisi. També ha lamentat que el sistema sanitari "ni tal sols és capaç de posar les vacunes a la gent".
Conhostur i la Federació Empresarial d'Hoteleria de València han lamentat la decisió de la Generalitat i consideren que, amb mesures com l'avançament del toc de queda es "criminalitza" el sector i suposa un "colp d'estat" que els porta "a la ruïna".
Les entitats han criticat en un comunicat que les noves mesures "han tornat a aprovar-se sense que s'hagen contemplat les crides de socors que el sector en bloc de tota la Comunitat Valenciana fa des de fa mesos davant la falta d'ajudes i de resposta a les moltes peticions de diàleg que s'han fet". I han afegit que consideren aquestes limitacions "un tancament encobert que no permetran l'activitat en molts dels establiments pertanyents al sector", que ja ha perdut un "important volum de treball".