L'alumnat major de 12 anys pròxim a un positiu no guardarà quarantena si té la pauta completa

La Comissió de Salut Pública decideix dimarts quin serà el protocol d'actuació en cas dels menors d'aquesta edat, que no poden vacunar-se contra la Covid-19

Quatre xiquetes adolescents es dirigeixen a l'entrada d'una escola
Quatre xiquetes adolescents es dirigeixen a l'entrada d'una escola / Ricardo Rubio (Europa Press)

L'alumnat major de 12 anys que siga contacte estret d'un positiu en Covid-19 detectat en classe no haurà de guardar quarantena si ja està vacunat amb la pauta completa. Aquest serà el protocol que se seguirà de manera general, segons ha confirmat aquest mateix dilluns la consellera de Sanitat Universal, Ana Barceló, en la roda de premsa posterior a la reunió interdepartamental del govern valencià per a acordar el nou paquet de restriccions sanitàries, vigent fins al 27 de setembre

Encara que el curs escolar 2021-2022 tornarà a estar marcat per la pandèmia, la novetat enguany es presenta en forma de vacunes: tot el personal docent dels centres estarà immunitzat al complet i els estudiants que tinguen més de 12 anys —fonamentalment de secundària, batxillerat i formació professional— començaran almenys amb la primera dosi administrada. Com a norma, qualsevol xiquet o xiqueta que done positiu en Covid-19 haurà de mantindre la quarantena com s'havia fet fins ara. Però, a diferència del curs anterior, els companys, sempre que tinguen la pauta completa de vacunació, podran "seguir els estudis amb normalitat", ha remarcat Barceló.

D'altra banda, la Comissió de Salut Pública del Ministeri de Sanitat decidirà aquest dimarts com s'actuarà en el cas dels menors d'aquesta edat, als quals no es pot immunitzar contra el coronavirus perquè de moment no hi ha cap vacuna autoritzada per les autoritats sanitàries per a aquest col·lectiu. Després del debat, l'organisme elevarà l'acord al Consell Interterritorial perquè el ratifiquen el govern espanyol i les comunitats autònomes. L'objectiu és consensuar un criteri comú d'actuació entre les autonomies per a aquests casos.

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha ressaltat en la mateixa compareixença que el curs escolar comença aquest dimecres a la Comunitat Valenciana amb "una elevada protecció" entre l'alumnat major de 12 anys, ja que el 50% té la pauta completa a hores d'ara. La Generalitat calcula que en els propers dies el percentatge s'elevarà al 80%. De la mateixa manera, ha destacat que la setmana vinent serà l'arrancada del curs universitari "també amb una molt avançada" taxa d'immunització completa.

"L'any passat vam aconseguir fer que les aules foren un lloc segur i amb aquest avanç de la immunització encara seran més segures. Són sense dubte el rostre més favorable d'aquest període que ara comença", ha destacat el president.

També et pot interessar

stats