Directes
Ara en la televisió
L'ESTUDI

Investiguen la mort d'un ancià de 84 anys a Viver sis dies després de rebre la segona dosi de la vacuna

La família ha denunciat la Conselleria de Sanitat i la residència on vivia i reclama conéixer les causes de la defunció.

Residència on viva l'ancià de 84 anys que ha mort

Un ancià de 84 anys va morir aquest dilluns per una pneumònia a l'Hospital de Sagunt, sis dies després que li administraren la segona dosi de la vacuna contra la Covid-19 i es completara, amb ella, el procés d'immunització. L'home residia en un geriàtric de majors a Viver (Alt Palància), que ha confirmat a À Punt la defunció. Tant ell com la resta d'interns i bona part de la plantilla van rebre la setmana passada la segona injecció de la vacuna. En aquest mateix centre es va registrar justament un brot el 30 de desembre, poc després d'haver inoculat la primera dosi.

Ara, la família de la víctima ha interposat una denúncia en una comissaria de València, on viuen, per a aclarir les causes de la mort i depurar les possibles responsabilitats del centre i també de la Conselleria de Sanitat Universal. Els fills reclamen que se li faça l'autòpsia per a conéixer per què va perdre la vida i si el tràgic succés guarda alguna relació amb la vacuna contra el coronavirus: "Mon pare estava sa el 28 de desembre i en menys d'un mes està mort. Què hi ha hagut entre mitges? La vacuna", ha assenyalat un dels fills de la víctima als micròfons d'À Punt.

Des de la gerència d'aquesta residència de Viver han assegurat que encara no tenen constància de la denúncia. Segons asseguren, en tot moment han seguit el protocol establit per la Conselleria de Sanitat per a la vacunació que, diuen, permet administrar la segona dosi catorze dies després que s'hagen registrat els positius i sempre que els malalts no presenten símptomes en els tres últims dies.

Una versió amb la qual discrepa la família de l'ancià, que recalca que es va ordenar la vacunació sense haver comprovat que els residents eren negatius en coronavirus. El fill reitera que ni al seu pare ni als altres residents els feren cap PCR abans d'injectar-los la segona dosi del preparat. "No pararé fins saber què ha passat, li ho dec a mon pare", assegura.

Els experts, per la seua banda, descarten que hi haja una vinculació directa entre la mort d'aquest home i la vacunació. Des de la fundació Fisabio es remeten a les conclusions que llança el primer informe del sistema de farmacovigilància per a monitorar els efectes de la vacuna contra la Covid-19 entre la població, que no reporta ni un sol cas de defunció en tot Europa. Segons explica Alejandro Orrico, membre de l'àrea d'investigació en Vacunes de l'entitat, entra dins de la normalitat el fet que es produïsca alguna mort al cap de pocs dies d'haver inoculat el fàrmac "perquè la protecció no s'ha generat encara al 100%". "Hem de tindre molt clar que hem vacunat les persones més fràgils de la societat", assenyala l'investigador.

l’Alt Palància