La Interdepartamental estudia la pròrroga del certificat covid més enllà del 31 de gener

El Consell és partidari de mantindre totes les mesures i ja ha demanat l’aval judicial

El passaport covid permetrà als locals identificar a les persones que s'han vacunat abans d'entrar
El passaport covid permetrà als locals identificar a les persones que s'han vacunat abans d'entrar / À Punt NTC

La Comissió Interdepartamental per a la prevenció i actuació davant de la pandèmia de coronavirus es reuneix aquest dijous per tal d'analitzar la situació actual i decidir quines mesures s'adoptaran a partir de dimarts vinent, 1 de febrer. 

La intenció del govern valencià, en termes generals, és “no rebaixar cap de les mesures” que estan en vigor actualment, segons va explicar aquest dimarts el president de la Generalitat, Ximo Puig. Això significa, per tant, que continuen apostant per la que ha sigut la ferramenta estrela de molts executius autonòmics en aquesta última onada de la covid-19 per a intentar controlar la transmissió: el certificat covid.

De fet, la Generalitat ja ha demanat al Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) l’aval per a poder prorrogar l'exigència d'aquest passaport que acredita la pauta de vacunació completa i que la ciutadania ha de presentar per tal de poder entrar en determinats establiments més enllà del 31 de gener.

El president de la Generalitat, Ximo Puig, va remarcar que el certificat covid ha ajudat a generar més seguretat en els espais d'oci tancats, a mantindre "una tensió positiva" quant a la prudència davant del virus, i ha animat a la vacunació, gràcies a la qual s'han mitigat les morts per coronavirus. Una mesura, va dir, que el sector de l'oci valora positivament. 

Altres de les mesures que el Consell aposta per mantindre són l’ús obligatori de la mascareta i la distància social, en un intent per doblegar la corba de la cinquena onada que continua creixent de manera imparable i encara ha agafat més força durant les últimes setmanes, ja que la Comunitat Valenciana és l’autonomia on més ha pujat la incidència a 14 dies per 100.000 habitants en l'última setmana. 

També et pot interessar

stats