La incidència comença a frenar a la Comunitat Valenciana, però augmenten les morts

Sanitat ha notificat aquest divendres 6.495 nous positius i 35 noves defuncions

Imatge d'arxiu d'un sanitari realitzant una prova PCR
Imatge d'arxiu d'una sanitària fent una prova PCR / À Punt NTC

El nombre de nous contagis de covid torna a baixar en la Comunitat Valenciana des de l'última actualització de dades, segons les dades de la Conselleria de Sanitat Universal. Si dimarts es notificaren 7.640 nous positius, aquest divendres el departament dirigit per Miguel Mínguez n'ha comunicat 6.495, més de 1.000 menys.

Aquesta dada podria confirmar el que tant el president de la Generalitat, Ximo Puig, com el conseller Miguel Mínguez apuntaven els últims dies: la setena onada de la covid està arribant al seu pic al País Valencià i en unes setmanes podria començar a baixar definitivament. 

Les dades d’incidència acumulada en majors de 60 anys proporcionades pel Ministeri de Sanitat també donen suport a aquesta idea, ja que a 14 dies ha disminuït en 87,41 contagis per cada 100.000 habitants des d’aquest dimarts, i actualment se situa en 1069,19. Mentre que la incidència acumulada a 7 dies ha baixat 104 contagis i ara és de 444 contagis per cada 100.000 habitants.

Però aquesta davallada en els contagis encara no es reflecteix en les morts, que aquest divendres en són 35, la xifra més alta notificada per la Conselleria de Sanitat des del 15 de març, quan va començar a actualitzar la situació de la pandèmia només dues vegades a la setmana. En són 18 més que aquest dimarts, i 11 més que divendres passat. Cal recordar que des que es notifiquen així les dades, el divendres sempre s’informa de més morts que el dimarts. Així, fins ara han mort 9.623 persones a la Comunitat Valenciana a causa del coronavirus.

Pel que fa a la pressió hospitalària, baixa el nombre de llits ocupats en planta, però puja en unitats de cures intensives. Així, hui hi ha 32 persones menys que dimarts ingressades per covid als hospitals valencians, concretament 1.194, mentre que a les UCI hi ha 7 ingressos més, és a dir, 65.

Segons les dades del Ministeri de Sanitat, els percentatges d’ocupació són 10,18% i 5,79%, respectivament. En ambdós casos la diferència respecte a dimarts és d’unes poques dècimes, menys en el cas de l’ocupació en planta i més en el cas de les UCI. 

També et pot interessar

stats