Illa adverteix que “encara queden setmanes difícils” en la gestió de la pandèmia

El Ministeri de Sanitat informa que s'han practicat ja 930.230 proves diagnòstiques PCR per a detectar la Covid-19.

El ministro de Sanitat, Salvador Illa en la seua compareixença al Congrés
El ministro de Sanitat, Salvador Illa en la seua compareixença al Congrés / / Ballesteros (EFE)

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha comparegut aquest dijous al Congrés per quarta vegada per a informar els grups parlamentaris de l’evolució de la pandèmia del coronavirus. En la seua intervenció ha alertat que “tot i anar pel bon camí, encara queden setmanes difícils i cal ser molt prudents”.

Illa ha explicat que el descens en la propagació de la pandèmia “va començar el passat 25 de març i s’ha accelerat des del passat 2 d’abril”. El ministre atribueix l’augment de la xifra de contagis a l’increment de la realització de tests. “L’evolució de la pandèmia és descendent, però cal lamentar més morts, 551 en les últimes 24 hores, fins a les 19.130 des de l’inici de la crisi”.

930.230 PCR realitzats

Salvador Illa ha informat també que s’han realitzat un total de 930.230 proves diagnòstiques PCR per a detectar la Covid-19 des de l’inici de la pandèmia, segons les dades remeses per les comunitats autònomes. El ministre ha destacat l’augment “de la capacitat diària de fer PCR, de les 20.000 fins a les 45.000, gràcies a la tasca de les autonomies, i a la validació de més centres per a la realització d’aquestes proves per part de l’Institut de Salut Carles III”. Fins ara s’han validat un total de tretze centres, segons ha informat.

L'Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris ha autoritzat 32 assajos clínics per a tractaments contra la Covid-19, que es provaran en 26.000 persones en hospitals de tot l’estat espanyol. A més, l’organisme regulador ha validat també 42 estudis observacionals amb medicaments per a analitzar-ne l’ús, l’efectivitat i la seguretat. El ministre de Sanitat també ha recordat que el Centre Nacional de Biotecnologia del CSIC treballa en dues vides diferents per a trobar una vacuna contra la Covid-19.

També et pot interessar

stats