Els hotelers valencians lamenten que el govern espanyol els vulga fer obrir sense un protocol sanitari

La Confederació Empresarial d'Hoteleria i Turisme reclama seguretat sanitària i jurídica per a recuperar l’activitat.

El president de la Confederació Empresarial d'Hoteleria i Turisme de la Comunitat Valenciana (Conhostur), Manel Espinar
El president de la Confederació Empresarial d'Hoteleria i Turisme de la Comunitat Valenciana (Conhostur), Manel Espinar

“En el sector hoteler ens hem alçat amb una granada a les mans i sense anelles”. Amb aquesta metàfora ha expressat Manel Espinar la inquietud de la Confederació Empresarial d'Hoteleria i Turisme de la Comunitat Valenciana (Conhostur) davant del pla del govern espanyol per a la desescalada.

El portaveu dels hotelers assegura que el sector no té seguretat jurídica ni sanitària per a recuperar l’activitat, encara que l’orde de l’executiu ja els ho permet a les terrasses en la primera de les quatre fases cap a la “nova normalitat”. Entre els dubtes que turmenten l’empresariat hi ha com gestionar els ERTO per a la contractació progressiva de treballadors i treballadores, segons augmente la demanda. D’altra banda, denuncien la falta d’un protocol sanitari per als clients i per a la plantilla quan es reprenga l’activitat.

“El govern espanyol ens vol fer obrir ja en la primera fase, quan no hi haurà protocol de sanitat” denuncia Espinar, que ha explicat que la primera reunió amb el Ministeri de Sanitat va ser fa una setmana i que llavors es van donar tres setmanes per a establir el protocol.

El portaveu de Conhostur també ha criticat la falta de viabilitat econòmica d’hotels i restaurants amb els aforaments al 30%, tal com es preveu en les primeres fases de la desescalada. "Per què no poden obrir les terrasses al cent per cent si es manté la seguretat?", es pregunta Espinar, que reclama una revisió de les restriccions i un pla amb mesures d’acompanyament que proporcione liquiditat al sector fins al juliol, quan esperen xifres de negoci més similars a les que tocaria en l'època estival.

També et pot interessar

stats