He d'anar a treballar si done positiu? Entra en vigor el nou protocol covid

A partir d'aquest dilluns les persones positives asimptomàtiques no hauran de fer quarantena i tan sols es realitzaran PCR a les persones vulnerables

Persones treballant amb mascareta
Persones treballant amb mascareta / Arxiu

Comença el compte enrere perquè la covid siga considerada una grip general. Aquest dilluns es posa en marxa l'"Estratègia de vigilància i control contra la covid-19 després de la fase aguda de la pandèmia", el nou protocol del Ministeri de Sanitat que canvia les mesures actuals.

Una de les novetats que incorpora és que les persones que donen positiu, però siguen asimptomàtiques o presenten símptomes lleus, no realitzaran aïllament. Podran fer vida normal i anar a treballar, encara que amb prudència i evitant sempre les aglomeracions i les persones vulnerables. El mateix s'aplica als contactes estrets.

La realització de les PCR se centrarà sobretot en les persones vulnerables, com els majors de 60 anys, immunodeprimits i embarassades. També en els treballadors sanitaris i sociosanitaris, i en casos greus.

L'estratègia seguirà en vigor mentre no es done un canvi significatiu en la circulació del virus o hi haja un canvi en la situació epidemiològica que requerisca restablir les mesures de vigilància.

El repunt de contagis retarda la retirada de la mascareta

Aquest nou protocol arriba en un moment clau, després del repunt de contagis a la Comunitat Valenciana per la celebració de les Falles. La Conselleria de Sanitat Universal va notificar 10.781 casos aquest divendres, però s'espera que la xifra vaja augmentant una vegada passe la Magdalena i Setmana Santa.

Veus expertes pronosticaven que abans de Pasqua es poguera llevar progressivament l'ús de la mascareta en interiors, tanmateix, amb aquest nou escenari, recomanen prolongar-ne l'ús almenys fins a saber la xifra de contagis després de les festes.

D'aquesta manera, a la Comunitat Valenciana les mesures que queden encara en vigor són l'obligatorietat de portar mascareta en espais interiors, esdeveniments multitudinaris i transport públic i la prohibició de fumar a les terrasses dels establiments de restauració i oci.

També et pot interessar

stats