El govern espanyol podrà prioritzar la fabricació de medicaments que considere essencials

Un total de 347 productes, entre els quals hi ha l’omeprazole i el paracetamol, formen part de la llista.

El govern espanyol podrà prioritzar la fabricació de medicaments que considere essencials
El govern espanyol podrà prioritzar la fabricació de medicaments que considere essencials

El Butlletí Oficial de l’Estat (BOE) ha publicat aquest dimarts una orde que estableix les obligacions que tenen els fabricants i titulars d’autoritzacions de comercialització dels medicaments de comunicar diàriament a l’Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris (AEMPS), dependent del Ministeri de Sanitat, informació, dades de proveïment i fabricació de fàrmacs essencials durant el temps que dure l’estat d’alarma pel coronavirus. L’executiu espanyol també podrà, en cas necessari, ordenar la priorització de la fabricació de medicaments essencials.

L’orde afecta 347 medicaments en total, en diferents indicacions i posologies. Hi destaquen l’amoxicil·lina, acetilcisteïna, aztreonam, azitromicina, atropina sulfat, besilat d’atracuri, apomorfina, anakinra, amiodarona, amlodipino, aciclovir baricitinib, bromur d’ipratropi, cefazolina, cefepima, cefixima, ceftriaxona, besilat de cisatracuri, clonazepam, cloroquina, clortalidona i colistimetat de sodi. La llista inclou també, entre altres medicaments, l’omeprazole i el paracetamol.

Les obligacions establides en aquesta orde, que va anunciar dilluns el ministre de Sanitat, Salvador Illa, seran aplicables a fabricants, així com als titulars d’autoritzacions de comercialització dels medicaments afectats, amb independència que estiguen actuant per ells mateixos o a través d’entitats de distribució per contracte.

També et pot interessar

stats