El govern i les comunitats es reuniran el 4 de gener per a abordar la tornada a classe després de Nadal

El trimestre acabà amb més de 500 brots en tot el país encara que les aules confinades a penes superen l'1,6% del total

A estudi l'ús de la mascareta a les escoles i patis
Diversos alumnes en el pati d'una escola amb mascareta

El govern espanyol convocarà a una conferència sectorial d'educació els responsables del ram de les comunitats autònomes el 4 de gener per a estudiar com serà la tornada a les aules el dilluns 10, després de les vacances de Nadal, i la situació epidemiològica. La reunió, que han confirmat fonts de l'executiu, tindrà lloc a les 9:00 hores i hi acudiran els ministres de Sanitat, Educació i Universitats, a més dels consellers autonòmics d'Educació i un representant del Ministeri de Política Territorial. 

Damunt de la taula, com a únic punt de l'orde del dia, estaran les possibles mesures que cal adoptar en les escoles en l'imminent començament del segon quadrimestre del curs i l'actual context d'una sisena onada (cinquena a la Comunitat Valenciana) desbocada en tot Espanya. El Ministeri de Sanitat és el que té competència per a decidir quines mesures haurien d'aplicar-se als centres educatius en relació amb el coronavirus, però han d'abordar-se conjuntament amb Educació en una trobada intersectorial, com així s'ha anat realitzant des de l'inici de la pandèmia. Per ara, no hi ha previst reduir la xifra d'alumnes per classe, per exemple, com sí que va fer-se el curs passat. Tot apunta que s'optarà per reforçar les mesures ja existents i que redunden sobretot en l'ús de mascaretes, ventilació i grups bambolla per als grups més menuts.

L'última reunió conjunta entre tots dos departaments amb els consellers de cada territori va tindre lloc a la fi de maig. En aquesta trobada, que es va convocar per a abordar l'inici del curs escolar 2021-2022, es va acordar que l'activitat lectiva seria "presencial per a tots els nivells i etapes del sistema educatiu", la possibilitat de flexibilitzar la distància de seguretat d'1,5 metres a 1,2 metres fora de les aules en escenaris de baixa incidència, i el manteniment dels denominats grups bambolla des d'infantil a quart de primària.

El trimestre ha acabat amb un rècord de brots en les escoles de tot el país, més de 500, encara que les aules confinades a penes superen l'1,6% del total. A la Comunitat Valenciana hi havia en quarantena 444 classes, l'1,1% del total. Els casos han afectat sobretot alumnes d'infantil i primària, que són els que estan encara sense vacunar. 

Precisament és el col·lectiu que va començar a rebre les primeres dosis pediàtriques de Pfizer el 15 de desembre. Actualment, ja s'ha vacunat vora una tercera part dels menors entre 5 i 12 anys —a la Comunitat Valenciana el percentatge és del 29%— i el govern espanyol espera que al final de gener el col·lectiu sencer haurà rebut la injecció. 

També et pot interessar

stats