El govern assegura que no hi ha casos d'òmicron a Espanya

La ministra portaveu insisteix que estem en un país "segur" i avança que el Consell de Ministres aprovarà dimarts noves mesures

La ministra portaveu, Isabel Rodríguez, en una imatge d'arxiu
La ministra portaveu, Isabel Rodríguez, en una imatge d'arxiu / Europa Press

La portaveu del govern espanyol i ministra de Política Territorial, Isabel Rodríguez, ha assegurat aquest dilluns que "ara com ara" no s'ha detectat cap cas de la variant òmicron del coronavirus en el sistema de Salut Pública, i ha apostat per l'aplicació de la tercera dosi de la vacuna i mantindre les mesures de protecció per a continuar combatent el virus.

En declaracions a TVE Rodríguez ha instat la ciutadania a ser rigorosa en l'ús de la mascareta i a acudir a vacunar-se amb la tercera dosi quan els pertoque. Aquest binomi ha sigut, a parer seu, clau perquè Espanya siga hui dia "el país amb menor afectació", en comparació amb altres països.

Així, ha assegurat que Espanya és un país "segur" i ha llançat un missatge de tranquil·litat i ha anunciat noves mesures que s'acordaran aquest dimarts en el Consell de Ministres i que ampliaran les que ja han entrat en vigor el cap de setmana i aquest dilluns. Entre d'altres, l'exigència d'una quarantena als viatgers procedents de diversos països del sud d'Àfrica, on s'ha detectat presència de la nova variant del virus.

La portaveu ha afirmat que el govern espanyol està actuant amb "celeritat" i "rigor" i prenent mesures que van de la mà de les autoritats europees.

També et pot interessar

stats