La Generalitat estudia més restriccions en poblacions amb grau elevat de contagis

Puig demana responsabilitat ciutadana per a evitar "un trasllat massiu" entre autonomies en Tots Sants.

Puig, aquest dimecres
Puig, aquest dimecres

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha assenyalat aquest dimecres que el Consell està avaluant la situació d'algunes poblacions i comarques valencianes on a hores d'ara el coronavirus circula "amb més agressivitat", tot i que de moment no ha concretat més detalls. Segons ha dit, el govern valencià és "conscient" que la situació epidemiològica en algunes zones del territori és "complicada" i ha anunciat que en les hores vinents es poden prendre noves mesures.

En els últims dies el virus s'ha disparat a la comarca del Vinalopó Mitjà, especialment a la conurbació d'Elda-Petrer. Els dos municipis han registrat 181 nous positius en només quatre jornades, segons les dades actualitzades per municipis de la Conselleria de Sanitat Universal. A Elda, on la Generalitat ja havia decretat restriccions consensuades amb l'Ajuntament el passat 15 d'octubre per a reduir el contacte social, s'han localitzat 112 persones infectades.

Confinament perimetral per a Tots Sants

Tot i que no ha confirmat si la Generalitat tancarà la Comunitat Valenciana per a evitar l'afluència de persones procedents d'altres autonomies durant el pont de Tots Sants, Puig ha recalcat que no veu "adequat" que es produïsca un "trasllat massiu" de turistes. Al respecte, ha explicat que el govern valencià està pendent de les decisions que es prenen en la resta d'autonomies, especialment les limítrofes, i ha fet una crida a la responsabilitat ciutadana davant el sostingut creixement de contagis que ha experimentat l'Estat en les últimes setmanes. En una entrevista per a una cadena de televisió aquest dimarts, el cap del Consell ja va afirmar que l'executiu no dubtarà a decretar un confinament perimetral de la Comunitat Valenciana "si fora necessari" abans del cap de setmana.

La Rioja, Navarra, el País Basc, Aragó, Astúries, Múrcia i Melilla ja han adoptat la mesura i han prohibit les entrades i eixides en el seu territori, mentre que en altres autonomies, com ara Andalusia o Madrid, està en estudi. Catalunya, d'altra banda, ultima un confinament perimetral només el cap de setmana, que s'afegirà al tancament dels bars i restaurants decretat el passat 16 d'octubre.

També et pot interessar

stats