França demana des de hui el certificat Covid per a entrar a bars i restaurants

La mesura ha provocat protestes multitudinàries arreu del país

Manifestants contra el certificat Covid a París
Manifestants contra el certificat Covid a París / Benoit Tessier (Reuters)

A França, el certificat Covid passa des de hui a ser obligatori per a accedir a l'interior de bars i restaurants. Fins ara s'exigia només per a entrar en espais culturals. El govern, però, ha rebaixat les exigències i s'acceptaran els autotests.

En aquesta línia, les proves negatives presentades s'hauran d'haver fet en les 72 hores anteriors i no les 48 que l'executiu gal havia proposat, tal com va anunciar aquest diumenge el ministre de Sanitat Olivier Verán.

Les persones que no hagen rebut la pauta completa de vacunació o superat la malaltia, en principi, havien de presentar una prova PCR o un test d'antígens negatius. Preocupat per la demanda d'aquestes proves diagnòstiques, el govern francés ha decidit acceptar els autotests que estan de venda en farmàcies.

França demana des del 21 de juliol el certificat Covid per a accedir a espais d'oci o culturals i vol obligar el personal sanitari a vacunar-se abans del 15 d'octubre. Aquestes mesures per a fer front a la pandèmia han provocat un seguit de manifestacions multitudinàries en contra.

Des del Ministeri de Sanitat francés, però, s'assegura que els manifestants són una minoria i que l'ampliació de l'ús del certificat Covid no és una obligació de vacunació encoberta per a la població general del país.

També et pot interessar

stats