Forta caiguda dels contagis a la Comunitat Valenciana: 268 en l’últim dia

Tot i la davallada dels positius, preocupa la situació als hospitals valencians, on els ingressos no paren de créixer.

Dues persones passegen pel centre de València
Dues persones passegen pel centre de València / Marta Pérez (Efe)

La Comunitat Valenciana ha registrat una gran davallada dels nous casos de coronavirus i marca mínims des de fa dos mesos. La Conselleria de Sanitat Universal ha notificat 268 positius en les últimes 24 hores, més de la meitat dels que es van notificar el passat dilluns (593), a la fi del pont d’octubre. La d’aquest dimarts és la xifra més baixa de contagis des de l’11 d’agost, quan es van comunicar 252 casos.

Per províncies, destaca Castelló, que suma la meitat dels nous positius al territori valencià, amb 132. És la primera vegada que les comarques del nord sumen més de la meitat dels contagis entrada la segona onada, una situació que no ocorria des del 25 d’abril, etapa més dura de la pandèmia a Espanya. Per contra, València (57 positius) i Alacant (79) han notificat mínims que no es veien des de la meitat de l’estiu. Així, la xifra total de persones que s’han contagiat des de l’inici de la pandèmia arriba ja a 46.132.

Amb l’estabilització i descens dels positius, continua baixant el nombre de casos actius a la Comunitat Valenciana. En aquests moments hi ha 5.187 contagis actius, el registre més baix de la segona onada.

Tot i el descens dels contagis i dels casos actius, preocupa l’increment continuat de les hospitalitzacions en les dues últimes setmanes. Hui dia hi ha 507 persones ingressades als centres de salut valencians, 34 més que dilluns i un centenar més que fa una setmana. A pesar de la pujada, els ingressos en les unitats de cures intensives es mantenen estables, amb 74 persones malaltes.

Una altra vegada, la cara més negativa de la pandèmia són les defuncions, amb tretze més aquest dimarts, tres en residències de majors. La xifra contrasta amb el registre de dilluns, quan es van notificar dos morts. El repunt podria explicar-se pels possibles retards en les comunicacions dels hospitals que s’han produït durant el pont d’octubre.

Nou brots, el més nombrós a Ontinyent

Aquest dimarts, la conselleria ha comunicat nou brots, tots d’origen social. El més nombrós ha tingut lloc a Ontinyent (Vall d’Albaida), amb dotze casos associats. La resta de focus s’han registrat a València, Rafelcofer, Benicarló, Vinaròs (dos), Godella, Burjassot i Alcoi.

També et pot interessar

stats