La Fira del Llibre de València se celebrarà del 22 d’octubre a l’1 de novembre de 2020

La cita literària coincidirà amb la tardor, època de llançaments editorials.

La Fira del Llibre de València se celebrarà del 22 d’octubre a l’1 de novembre de 2020
La Fira del Llibre de València se celebrarà del 22 d’octubre a l’1 de novembre de 2020

La 55a edició de la Fira del Llibre de València se celebrarà del 22 d’octubre a l’1 de novembre de 2020 als Jardins de Vivers, segons ha informat el Patronat de la Fira del Llibre en un comunicat. La cita, que congrega més de mig milió d’assistents i té un volum de vendes de més d’un milió d’euros en la darrera edició, estava inicialment prevista del 30 d’abril al 10 de maig, però va ser ajornada per la crisi del coronavirus. El patronat ha escollit les noves dates amb l’objectiu de “no solapar-se amb la campanya del llibre de text ni amb altres esdeveniment culturals de la ciutat”.

L’entitat destaca “la situació excepcional que ha deixat el sector del llibre en una situació de gran feblesa. L’ajornament de les grans fires nacional de Sant Jordi suposa un reducció d’ingressos anuals de moltes llibreries d’entre el 20 i el 30%. A aquesta situació se suma el tancament de totes les llibreries durant l’estat d’alarma ja que els llibres no han sigut considerats productes de primera necessitat”. El sector del llibre a Espanya estima pèrdues que estan al voltant de 1.000 milions d’euros, el que suposa un terç de la facturació.

El Patronat de la Fira del Llibre de València ha fet una crida a “la unió de tots els agents que formen part de la creació i la producció del llibre que, en aquests moments, treballen amb l’administració en solucions que beneficien el sector per complet”. L’organització també ha lloat la ciutadania, “que de forma responsable està seguint les indicacions del govern”. “Quan arribe el moment serà imprescindible la seua implicació per a aconseguir el que món del llibre torne a la situació d’abans del Covid-19”, ha afirmat.

També et pot interessar

stats