Els Estats Units i el Brasil situen Amèrica com la regió amb més morts per coronavirus
Els països europeus on començà la propagació del virus, com ara Espanya, Itàlia i França, mantenen una corba de contagis pràcticament horitzontal.
Amèrica lidera les estadístiques mundials de morts pel coronavirus, un recompte que assenyala les xifres creixents i dramàtiques que es registren diàriament en diversos països del continent, enmig de les desescalades de les mesures d’aïllament social per a reactivar l’economia.
L’Organització Mundial de la Salut (OMS) ha informat que Amèrica, amb 185.800 defuncions, supera Europa, que en suma ja 185.500 i passa a ser el segon continent més afectat per la pandèmia. Amb 3,48 milions de casos davant els 2,33 milions d’Europa, les dues regions concentren més del 70% dels contagis i el 90% de les morts per Covid-19.
Brasil, l’epicentre de la pandèmia a l'Amèrica Llatina i el segon país amb més contagis en el món, ha confirmat 1.239 decessos nous en les últimes 24 hores. El total de morts arriba als 40.919, i els casos ja són 802.828. L’incessant avanç del virus coincideix amb les reobertures a Sao Paulo i Rio de Janeiro, les ciutats més poblades i més afectades pel virus, que han tornat a obrir els seus centres comercials tot i que la corba de contagis diaris continua en ascens vertical.
Als Estats Units, amb 2.009.238 contagis i 113.209 morts, la ciutadania viu en la disjuntiva entre mantindre les restriccions o donar suport a les reobertures i exposar-se a rebrots. Una de les cares més visibles de la disjuntiva entre la salut i l'obertura de l’economia es dona a Florida, on després de la reactivació de l’estat s’han elevat de forma significatives els contagis. Per contra, Nova York continua mostrant signes de contenció de la pandèmia. El governador de l'estat, Andrew Cuomo, va informar que les morts van baixar a 36, després de repuntar a 56 el dimarts, i que continuen també a la baixa les hospitalitzacions i els contagis.
Els països europeus on començà la propagació del virus, en canvi, mantenen una corba de contagis pràcticament horitzontal. Espanya, Itàlia, França i Alemanya congelen l’escalada d’infeccions, una tendència que encara no ha aconseguit el Regne Unit i que el situa com a cinqué país més castigat pel virus. Rússia i l’Índia, tercer i quart en la llista de països més afectats, continuen amb una escalada tràgica del nombre de persones infectades. Segons el recompte independent de la Universitat Johns Hopkins, el balanç global deixa unes xifres de 7,5 contagis i 420.000 víctimes mortals.
La hidroxicloroquina continua “perdent punts”
Un estudi publicat per la revista Med de Cell Press assegura que la hidroxicloroquina –ja siga sola o amb acitromicina– no redueix el risc de mort o ofegament entre les persones malaltes de coronavirus, però en canvi sí que allarga l'estada a l’hospital. La investigació ha estat elaborada per un equip de les universitats de Virgínia i Carolina del Sud, que han seguit l’evolució de la malaltia en 807 pacients. La hidroxicloroquina és un medicament que promouen Donald Trump i Jair Bolsonaro, caps d’estat dels dos països més afectats per la pandèmia, i que encara no se n’han retractat.