Aquest contingut ja no està disponible per veure.

Elx proposa una celebració ciutadana amb la palma blanca com a protagonista per a impulsar el sector

29 min.

Elx és pràcticament l’únic productor de palma blanca al món, un producte que artesans fabriquen amb cura durant tot l’any perquè tinga protagonisme en Setmana Santa. La cancel·lació d’aquesta celebració, fruit de la crisi sanitària del coronavirus, ha posat el sector en una situació crítica. Així ho ha assenyalat en una entrevista en Les notícies del matí l’alcalde de la ciutat, Carlos González.

“Els problemes del sector són sobretot de cara al futur; en no poder donar eixida al producte patiran una manca de liquiditat”, ha afirmat. Per això, el consistori prepara un paquet d’ajudes de 5.000 milions d’euros per a ajudar autònoms i xicotetes empreses, que complementaran les que arriben a escala autonòmica i estatal. L’altra gran idea amb què es treballa és una celebració ciutadana que tinga com a protagonista la palma blanca per a impulsar el sector.

Segons ha avançat l’alcalde, es pensa en la possibilitat d’un acte cívic en què el protagonisme estiga en els grans símbols de la ciutat, i que les palmes puguen exhibir-se i contemplar-se per part de la ciutadania. També, donar eixida a una xicoteta part de la producció. La resta, comenta, es pot conservar pràcticament en la seua totalitat per a la Setmana Santa de l’any que ve. Per això, ha incidit que la necessitat per a aquests productors serà de liquiditat fins que es puga tornar a produir.

Un altre dels principals sectors del municipi, el del calcer, està pràcticament parat, segons ha explicat l’alcalde. Només la indústria dedicada a la fabricació de calcer sanitari està en funcionament, malgrat que no representa un percentatge alt de la totalitat del sector. Per això, Carlos González aposta per tornar “al més prompte possible” a la normalitat, perquè els grans motors econòmics puguen arrancar de nou i posar-se en marxa.

Contingut no disponible
stats