La Covid-19 dispara vora un 20% les reclamacions de consumidors, sobretot pels viatges

L'Associació Valenciana de Consumidors i Usuaris rep durant els primers sis mesos de 2020 un total de 7.654 consultes.

Arribada de turistes en avió | Arxiu
Arribada de turistes en avió | Arxiu

Un bo per a un vol futur no val de res quan el viatge cancel·lat era per a veure la graduació d’un fill a una universitat dels EUA. Aquest pols va acabar a les oficines de l’Associació Valenciana de Consumidors i Usuaris (Avacu) i ha sigut una de les 1.708 consultes que s’han fet durant els sis primers mesos de l’any sobre viatges. Les cancel·lacions de vols i les diferents opcions oferides per les companyies aèries han sigut els temes més consultats pels usuaris.

En un altre cas: una parella que es casava al maig va patir la suspensió del vol. Els proposaren dates per a novembre i desembre de l'any que ve, explicant-los que eren els únics mesos en què tenien dates lliures. Però, a través de l'organitzadora de les noces, s'assabenten que per als nous clients sí que estaven oferint dates al setembre i octubre, per la qual cosa es van posar en contacte amb el lloc on celebraven les noces, van presentar la queixa i han aconseguit data a l'octubre.

Avacu ha rebut entre gener i juny un total de 7.654 consultes i queixes, un 19,5% més que el 2019. Durant els primers sis mesos de l’any passat, l'entitat va rebre 6.400 consultes i queixes.

L’organització menciona com a novetat que s'han disparat les reclamacions en matèria de viatges. Aquest tipus supera, per primera vegada en la història d'Avacu, les que fiquen els consumidors en matèria de telecomunicacions, tradicionalment les més nombroses. En el sector viatges, Avacu ha atés 1.708 consultes i s'han tramitat més de 120 reclamacions.

Les consultes relacionades en el sector de telecomunicacions (incompliment de contractes, errades en les factures o apujades unilaterals de preus) han sumat 869 entre gener i juny; les relacionades amb la banca i el sector financer se situaren en 683, una xifra semblant a l'any anterior; la vivenda acumula 431 consultes i reclamacions i els segurs, 277.

Avacu també ha destacat el fort creixement del 20% en les consultes o reclamacions fetes a través del correu electrònic, que han arribat a 5.220. L'organització de consumidors va tancar les oficines d'atenció física als consumidors durant dos mesos de l'estat d'alarma.

També et pot interessar

stats