Continua la tendència en ascens dels nous casos diaris a Espanya, fins a 1.229 en les últimes 24 hores

El total de persones afectades per Covid-19 és de 282.641, vora 2.800 més respecte del balanç de dimecres.

Últimes dades oferides pel Ministeri de Sanitat, aquest dijous
Últimes dades oferides pel Ministeri de Sanitat, aquest dijous / À Punt NTC

El Ministeri de Sanitat ha notificat aquest dijous 1.229 nous contagis de Covid-19 en l’última jornada. Això representa més de 76 infeccions més que en el balanç anterior de dimecres, tot i que el còmput de casos globals ha pujat en 2.789 positius respecte a ahir. Amb aquestes noves dades, la xifra total de casos de coronavirus diagnosticats des del començament de la pandèmia a Espanya és de 285.430.

Pel que fa a la xifra d’hospitalitzacions en el conjunt del país, creix lleugerament respecte de les últimes informacions facilitades pel Ministeri. Els últims set dies 438 pacients amb Covid-19 han requerit hospitalització, 11 més que dimecres. Augmenta també l’activitat a les unitats de cures intensives dels hospitals espanyols, ja que els últims set dies 25 pacients estan ingressats en aquestes àrees, cosa que implica 4 més que en el balanç anterior.

D’altra banda, la pandèmia ha tingut com a conseqüència 28.443 víctimes des del començament a Espanya. El Ministeri de Sanitat té registrades dos defuncions més que en el balanç anterior.

483 brots actius amb més de 5.700 casos

Des que va finalitzar la desescalada fins aquest dijous s’han comunicat a Espanya 614 brots amb aproximadament 7.900 casos, que afecta la pràctica totalitat de les comunitats autònomes. D’aquests, 483 continuen actius amb més de 5.700 casos.

Dins dels brots actius, l'àmbit on s'ha recollit un major nombre de brots i casos és el social, ja que representen el 34% dels focus i més de 2.300 casos. Entre aquests destaquen els relacionats amb reunions familiars i festes particulars (més de 90 brots i al voltant de 770 casos) i aquells vinculats a locals d'oci, amb almenys 30 brots i més de 1.100 casos.

El segon grup més freqüent són els contagis en l'àmbit laboral (al voltant del 21% del total). En tercer lloc, al voltant del 18%, se situen els brots amb un component mixt en què la transmissió es desplaça de l'àmbit familiar a altres àmbits.

Baixa la mitjana d’edat a la població més jove

En roda de premsa, el director del CCAES, Fernando Simón, ha incidit en com ha baixat la mitjana d’edat dels grups més vulnerables en les últimes setmanes. Mentre que en els mesos de març i abril era d’entre 62 i 63 anys, en les darreres tres setmanes la mitjana d’edat dels nous contagis ha descendit a una franja d’entre 36 i 38 anys.

En aquest sentit, ha recordat que el fet que el virus no afecte amb tanta incidència la població més jove, no significa que no ocórrega en un percentatge menys elevat. De fet, ha apuntat que en aquests moments hi ha joves ingressats en les unitats de cures intensives.

“La situació actual no és comparable a la de març”

Sobre el creixement dels nous contagis, Simón ha manifestat que no es pot parlar en aquests moments d’una segona onada. “El que estem detectant ara afortunadament són brots i en algunes zones la transmissió comunitària és més elevada que en altres”, ha dit. Així, ha assegurat que la situació a Espanya no és comparable a la que es va donar al març i a l’abril.

El director del CCAES ha explicat que s’hauria de parlar d’una segona onada en el moment en què hi haja una transmissió comunitària descontrolada àmplia, que suposa l’increment elevat d’aquells casos dels quals es desconeix l’origen.

També et pot interessar

stats