Els contagis continuen en ascens i la setmana acaba amb més de 17.000 positius

 La Conselleria de Sanitat Universal ha notificat 2.908 contagis aquest dissabte

Un jove se sotmet a una prova PCR aquest diumenge a Avilés (Astúries)
Un jove se sotmet a una prova PCR aquest diumenge a Avilés (Astúries) / Eloy Alonso (Efe)

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública ha notificat aquest dissabte 2.908 contagis confirmats per prova PCR o a través de tests d’antígens des de l'última actualització de dades. Aquesta setmana s’han sumat un total de 17.292 casos, cosa que representa un increment del 19,5% respecte dels set dies anteriors, quan se'n notificaren 14.472.

En aquesta línia, la pressió hospitalària s’ha duplicat en les darreres dues setmanes. L’última actualització de dades de la Conselleria de Sanitat Universal xifra en 586 els malalts de coronavirus ingressats en els hospitals valencians, el doble que fa catorze dies, quan hi havia 291 persones hospitalitzades.

A les unitats de cures intensives també ha crescut el nombre de pacients, amb 78 en aquests moments. En aquest cas, són més del doble que fa dues setmanes, quan hi havia 30 persones a les UCI. 

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha indicat aquest dissabte que el 83% de les persones ingressades als hospitals valencians no estan vacunades i que “els  darrers morts són persones que havien decidit no vacunar-se”. En aquest sentit, Puig ha recalcat: “La vacunació és l’actiu més important que tenim per tal de superar la pandèmia des d’una perspectiva de la salut individual i col·lectiva”.

Quant a l’evolució de la pandèmia a la Comunitat Valenciana, 4,3 milions de valencians i valencianes viu en zones en risc extrem. És a dir, el 86,3% de la població es troba en el màxim nivell d'alerta que estableix el semàfor del Ministeri de Sanitat. 277 dels 542 municipis superen la barrera dels 250 casos per cada 100.000 habitants segons les darreres dades epidemiològiques municipals. 

També et pot interessar

stats