El contagi de tres capellans complica els oficis religiosos als Serrans

Els retors donen missa en les esglésies d'almenys onze municipis i llogarets de la comarca.

Un ofici religiós després de la desescalada en una imatge d'arxiu

Tres capellans que oficien missa als Serrans han donat positiu per coronavirus en el marc d'un contagi d'origen social.

Els casos es van saber la passada setmana, quan un dels afectats va alertar Salut Pública després d'experimentar símptomes compatibles amb la Covid-19. Els tres van donar positiu en una prova PCR i des de llavors estan en quarantena en les respectives parròquies “en bon estat de salut”, segons ha pogut confirmar À Punt a través dels mateixos religiosos.

Es tracta del retor de Xelva, que també oficia missa a Calles i Toixa; el de la Iessa i Alpont, que fa serveis eucarístics als llogarets de Corcorilla i Abejuela; i del Titaigües i Ares, que treballa alhora en dues localitats més. Aquest últim és asimptomàtic i després de deu dies de quarantena podria tornar a oficiar missa dimecres.

Almenys onze municipis i llogarets s'han vist esguitats pel triple positiu, que ha obligat a suspendre alguns oficis entre setmana i a garantir les eucaristies del cap de setmana amb retors d'altres comarques. Una situació de la qual els capellans van informar els feligresos a través dels grups de WhatsApp de la diòcesi.

Els religiosos asseguren que no ha transcendit cap altre contagi comunitari a partir d'ells. I ens recorden l'estricte protocol de seguretat que apliquen durant les eucaristies, on els elements comuns es desinfecten amb hidrogel i no hi ha contacte del rector amb les hòsties que reben els creients, entre altres mesures preventives.

També et pot interessar

stats