El Consell defineix els llocs on vol que el certificat Covid siga obligatori

La Interdepartamental es reuneix per a aprovar la sol·licitud al Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana, necessària per a implantar-lo 

Imatge d'arxiu d'una Mesa Interdepartamental.
Imatge d'arxiu d'una Mesa Interdepartamental. / Rober Solsona / Europa Press
25 de novembre 2021 - 07:00

La Mesa Interdepartamental per a la Prevenció i Actuació contra la Covid-19 es reuneix aquest dijous per a definir els llocs on el Consell vol exigir el certificat de vacunació. D’aquesta reunió eixirà la proposta que la Generalitat enviarà al Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana per a la validació. L’aval judicial és necessari perquè el certificat Covid es puga exigir o no al nostre territori. En altres autonomies, com el País Basc, la justícia ha tombat aquesta exigència.

El president de la Generalitat, Ximo Puig, compareixerà després de la reunió, prevista per a les 13:00 hores, per a informar de la decisió sobre el certificat de vacunació. Aquesta compareixença es podrà seguir en directe per la ràdio, la televisió i el web d’À Punt.

El Consell té previst aplicar el certificat Covid per a accedir a l'interior de restaurants i locals d'oci. Quedarien fora de l'aplicació d'aquesta mesura hotels, comerços i altres activitats, com ara cinemes o teatres. Així va transcendir dimecres de la reunió que la Conselleria de Sanitat va tindre amb el sector turístic i amb els bars i restaurants. 

També et pot interessar

stats