La Comunitat Valenciana registra 789 nous positius en els últims dos dies

La Conselleria de Sanitat ha identificat una vintena de nous brots, nou d'ells a València.

Imatge d'arxiu d'una prova PCR
Imatge d'arxiu d'una prova PCR / Efe.

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública ha notificat que, entre dissabte i diumenge, s'han confirmat 789 nous contagis de coronavirus per prova PCR, que situen la xifra total de positius en 24.126 persones. Només 20 d'aquests nous positius s'han diagnosticat a les comarques de Castelló, 178 a les d'Alacant i la majoria, 591, a les de València.

S'ha registrat una defunció, que fa augmentar a 1.510 persones el nombre total de defuncions des de l'inici de la pandèmia. D'altra banda, s'han donat 955 altes a pacients amb coronavirus i actualment hi ha 5.616 casos actius al territori, dels quals, 373 estan ingressats en hospitals valencians (45 a les UCI).

A més, s'ha identificat 22 brots nous a la Comunitat Valenciana, nou dels quals a la ciutat de València que inclou el més nombrós, amb huit casos d'origen social. També s'han registrat dos brots a Ibi i a Gandia i un a Xilxes, Oriola, Ròtova, Xirivella, Godella, el Villar, Burjassot, Elda i el Pinós.

El departament que dirigeix Ana Barceló també ha actualitzat la situació de la pandèmia a les residències, on hi ha almenys un cas positiu en 36 centres de majors, cinc en residències de persones amb diversitat funcional i en tres centres de menors. A més, cinc residències de la Comunitat Valenciana continuen sota vigilància activa de control sanitari.

Primer dia de confinament de Benigànim

A primera hora de la vesprada d'aquest dilluns ha entrat en vigor el primer confinament d'un municipi valencià des que es va alçar l'estat d'alarma. Ha sigut a Benigànim, a la Vall d'Albaida, on ja són 75 els contagis actius i en les últimes hores s'han comunicat 51 casos nous.

El Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV) ha publicat ja la resolució de la Conselleria de Sanitat per la qual s'acorda el confinament del municipi durant catorze dies per a frenar l'expansió del coronavirus.

També et pot interessar

stats