La Comunitat Valenciana, entre les més exposades a problemes de finançament per la Covid-19

L'informe de Moody's destaca l'elevada dependència de la construcció, el comerç, el transport, l'hoteleria, la restauració i l'oci.

L'informe destaca que els ingressos disminuiran si depenen d'activitats de sectors vulnerables com el turisme internacional
L'informe destaca que els ingressos disminuiran si depenen d'activitats de sectors vulnerables com el turisme internacional / Manuel Bruque (Efe)

La Comunitat Valenciana, Catalunya i Balears seran les autonomies espanyoles més exposades als creixents problemes de finançament públic derivats de la pandèmia del coronavirus, segons un informe de l'agència de qualificació Moody's. L'informe calcula una caiguda de la facturació de 85.500 milions d'euros per als ens locals i autonòmics de les cinc majors economies europees e 2020 i el 2021.

L'agència de qualificació ha identificat diverses administracions locals i regionals d'Espanya, Itàlia (Sicília i Calàbria) i el Regne Unit (Cornualla) com particularment exposades a aqueixa mena de problemes per la seua elevada dependència de sectors com la construcció, el comerç, el transport, l'hoteleria, la restauració i l'oci i temps lliure.

La majoria de les autonomies espanyoles, les entitats locals britàniques i els estats federats alemanys patiran en major grau les pressions fiscals derivades d'aquesta crisi, encara que la bona situació de les finances a Alemanya minorarà els problemes, una situació que no ocorrerà en el cas d’Espanya i el Regne Unit, apunta Moody's.

"Les entitats locals i regionals hauran d'afrontar despeses derivades de la pandèmia, com la sanitat i l'assistència social, mentre els seus ingressos disminuiran si depenen d'activitats de sectors vulnerables com el turisme internacional", segons assegura Zoe Jankel, vicepresident d'anàlisi de Moody's.

La qualificadora preveu una contracció econòmica a Europa, com a resultat de la pandèmia, que es xifrarà en una caiguda aquest any del producte interior brut del 10,8% a Itàlia, del 10,1% a França i al Regne Unit, del 9,9% a Espanya i del 6,7% a Alemanya.

També et pot interessar

stats