Els cinc municipis confinats de l'Horta Sud demanen més mitjans per a controlar-hi els accessos

Durant el primer cap de setmana de tancament s'hi han detectat vulneracions, especialment a la zona comercial.

Vista aèria de l'àrea comercial d'Alfafar Parc
Vista aèria de l'àrea comercial d'Alfafar Parc / Europa Press

Els municipis d'Alfafar, Sedaví, Llocnou de la Corona, Massanassa i Benetússer, tots ells tancats perimetralment des de dijous passat per a intentar reduir la incidència del virus entre el veïnat, han fet aquest dilluns una petició conjunta a la Generalitat en què demanen més mitjans humans i materials per a controlar els accessos al nucli poblacional que integren les cinc localitats. Dins de la zona confinada està l'àrea comercial d’Alfafar, Massanassa i Sedaví.

El que demanen els cinc ajuntaments és, principalment, que el govern valencià pose efectius de la policia autonòmica a la disposició del Centre de Coordinació Operativa Intermunicipal, l'entitat que han creat per a dirigir les operacions a la zona afectada, per a controlar les estacions de tren i les parades d'autobusos. També reclamen la instal·lació de barreres tipus Nova Jersey i senyalització lumínica per a tallar al trànsit tots els accessos al nucli confinat.

El balanç del primer cap de setmana de tancament perimetral, que s'ha fet aquest dilluns en la reunió del Centre de Coordinació Intermunicipal, deixa entreveure algunes deficiències del dispositiu de control, especialment a la zona comercial. Per això, els alcaldes i les alcaldesses dels municipis afectats pel confinament han decidit sol·licitar més mitjans perquè el control de les entrades i les eixides del nucli poblacional siga més efectiu.

Els cinc consistoris han tornat a apel·lar a la responsabilitat individual de les persones perquè complisquen les restriccions. L'accés i l’eixida a les zones tancades només es justifica en les excepcions que arreplega la normativa: retorn a la residència habitual; assistència a menors, dependents o persones majors; obligacions laborals i assistències a centres mèdics o educatius. I recorden que tota la zona comercial està tancada per a les persones que no residisquen a Alfafar, Sedaví, Llocnou de la Corona, Massanassa o Benetússer.

També et pot interessar

stats