Celaá proposarà a les autonomies suspendre enguany les proves externes d’avaluació de primària i secundària

La ministra pretén també consensuar un calendari definitiu per a la selectivitat després de l’acord per a ajornar-la

La ministra Isabel Celaá en una imatge d’arxiu d’una reunió de la Conferència Sectorial d’Educació
La ministra Isabel Celaá en una imatge d’arxiu d’una reunió de la Conferència Sectorial d’Educació / Óscar del Pozo (Europa Press)

La ministra d’Educació i Formació Professional, Isabel Celaá, proposarà aquest dimecres a les comunitats autònomes suspendre en tot Espanya les proves externes d’avaluació per a estudiants de primària i secundària d’aquest curs. Algunes comunitats com Madrid o Cantàbria ja havien decidit no realitzar-les després de la suspensió de les classes decretada pel govern espanyol per a contindre la propagació del coronavirus.

Les avaluacions que Celaá proposa suspendre són les que han de realitzar cada curs els alumnes de tercer i sisé de primària, així com els estudiants de quart de secundària, com estableix la vigent llei orgànica per a la millora de la qualitat educativa (Lomce).

Celaá traslladarà aquesta proposta a la Conferència Sectorial d’Educació que se celebra aquest dimecres, des de les 9.30 hores per videoconferència, amb la participació dels consellers d’Educació de totes comunitats autònomes.

La reunió té com a únic punt de l’orde del dia abordar la incidència de la crisi del coronavirus en el sector educatiu. A més, el Ministeri pretén consensuar amb les comunitats autònomes un nou calendari per a la selectivitat, després de l’acord de la setmana passada per a retardar les proves d’accés a la universitat.

Preocupació pel final del curs

Aquest dimarts, el conseller d’Educació de la Comunitat de Madrid, Enrique Ossorio, ha assegurat en una entrevista que en la reunió de la Conferència Sectorial també s’estudiaria la possibilitat de tancar el curs escolar al març davant la previsible prolongació de l’estat d’alarma. No obstant això, més tard la Comunitat de Madrid ha aclarit que “en cap cas” planteja aquesta opció.

La ministra d’Educació oferirà en la Conferència Sectorial “flexibilitzar” el calendari acadèmic, permetent comptabilitzar aquestes setmanes de confinament com a dies lectius, però el Ministeri descarta que el curs puga acabar anticipadament, tres mesos abans del que es preveu.

L’STEPV, a favor d’ajornar les oposicions i la selectivitat, i suspendre les proves externes

Marc Candela, coordinador d’acció sindical de l’STEPV, ha destacat a Les notícies del matí que, a l’espera de com evoluciona la pandèmia, és “lògic i normal” ajornar les oposicions al juny de 2021 i fer-les coincidir amb les dels mestres de primària.

Pel que fa a la prova d’accés a la universitat (PAU), el sindicat considera que el més lògic és “ajornar-la al juliol o setembre” perquè fer-les al maig o juny és “inviable actualment”. A més, afirma que el currículum “s’hauria d’adaptar als continguts que s’han pogut impartir presencialment”.

Així mateix, Candela també s’ha mostrat favorable a anul·lar les proves externes, ja que l’STEPV és contrari a aquests tipus de proves perquè considera que l’avaluació de l’alumnat s’ha de fer des del centre.

També et pot interessar

stats