El catedràtic de Medicina Preventiva Ildefonso Hernández: "No és necessari un confinament domiciliari"

L'expert considera que són necessàries mesures més restrictives per a reduir l'oci i les interaccions socials.

Ildefonso Hernández, aquest dilluns en 'Les notícies del matí' (a la dreta)
Ildefonso Hernández, aquest dilluns en 'Les notícies del matí' (a la dreta)

La Comunitat Valenciana ha sofrit la pitjor setmana de pandèmia amb 36.000 contagis, 14.000 més que l'anterior. A més actualment hi ha un miler de valencians i valencianes més ingressats als hospitals i 135 a les UCI.

Per això, quan la pandèmia de coronavirus està en màxims a la Comunitat Valenciana, À Punt Notícies ha volgut parlar amb el catedràtic de Medicina Preventiva i Salut Pública de la Universitat Miguel Hernández d'Elx, Ildefonso Hernández, perquè ens aclarisca alguns detalls sobre aquesta.

Així, Hernández considera que "no és necessari fer un confinament domiciliari" sinó buscar la manera de limitar les interaccions socials entre les persones, ja que, com argumenta, el fet d'eixir a passejar al carrer no augmenta el risc de contagi. Per això el catedràtic, considera que s'han de fer mesures restrictives més intenses reduint l'oferta d'oci.

El catedràtic considera que, de cara al futur, el que s'ha de fer és ampliar els recursos per a millorar el seguiment de casos. Tot i que el rastreig ja és bo, el que ha fallat ara és que quan el coronavirus augmenta d'un determinat llindar, ja no es pot rastrejar més.

Ildefonso Hernández creu que "hem d'ampliar els recursos sanitaris" i que s'ha de posar en marxa un "pla estratègic" perquè quan la corba de contagis baixe, no torne a pujar.

Respecte a la soca anglesa del coronavirus, el catedràtic assegura que a la Comunitat Valenciana s'està monitorant molt bé i que la penetració encara és molt baixa, no obstant això, creu que encara s'ha d'anar amb molta cura per tal que no s'estenga més.

També et pot interessar

stats