Els casos actius es quintupliquen en l'últim mes i freguen els 30.000

Ja s'han superat els pics màxims de contagis diaris i ocupació d'UCI de la quarta onada, i els de casos actius i pressió hospitalària estan a punt de superar-se

Una sanitària prepara una prova PCR
Una sanitària prepara una prova PCR / EuropaPress

Aquest divendres hi ha 28.452 casos de covid actius a la Comunitat Valenciana, segons l'actualització diària de la Conselleria de Sanitat Universal. Són 10.065 casos més que divendres passat i cinc vegades més casos que fa tot just un mes, quan eren 5.033. Aquest indicador epidemiològic està molt prop d'arribar al que va ser el pic màxim de la quarta onada: 30.071 casos actius.

A una setmana de la Nit de Nadal, aquest divendres Sanitat ha informat de 3.751 nous casos positius, per la qual cosa la mitjana mòbil setmanal puja a 2.786,29, un màxim que no es registrava des del 13 de febrer. Fins ara s'han detectat 567.607 positius.

La pressió hospitalària ha millorat des de dilluns, ja que s'ha passat de 717 persones ingressades a les 694 que notifica hui la Conselleria, però, tot i això, aquest divendres hi ha 131 llits més ocupats per pacients de covid que divendres passat. A més, l'ocupació de les unitats de cures intensives ha continuat creixent durant tota la setmana fins a arribar als 138 llits ocupats, 29 més que dilluns i 45 més que divendres passat.

Malgrat això, la situació als hospitals valencians a set dies de Nadal és millor que l'any passat, quan hi havia 1.158 persones ingressades i 214 d'elles estaven a les unitats de cures intensives.

Quant a les defuncions, Sanitat ha informat de dues de noves, de persones de 78 i 84 anys, que fan que la mitjana mòbil setmanal baixe fins a 6,86 i se situe prop de la xifra que hi havia a principis de setmana (6,43) i just dos punts per damunt que divendres passat (4,86). A la Comunitat Valenciana 8.021 persones han mort a causa de la covid des que va començar la pandèmia.

A més, s'han detectat quatre nous brots que tenen 10 casos associats o més, entre els quals en destaca un a Saix originat en l'àmbit educatiu i que afecta 14 persones. També hi ha dos brots d'origen social a Meliana i València, d'11 contagis cadascun, i un a Almoradí, que també s'ha originat en l'àmbit social i té 10 casos associats.

També et pot interessar

stats