Calvo obri les compareixences de la comissió de la reconstrucció post- Covid-19

L’òrgan vol fixar ja el marc dels quatre grups de treball encarregats de presentar les conclusions.

Imatge d’arxiu de la vicepresidenta Carmen Calvo en una compareixença al Congrés
Imatge d’arxiu de la vicepresidenta Carmen Calvo en una compareixença al Congrés / Congrés

La vicepresidenta primera del govern espanyol, Carmen Calvo, compareix aquest dimarts davant la comissió de la reconstrucció econòmica i social per a exposar els plans de l'executiu per a accelerar la recuperació després de la pandèmia del coronavirus.

El fòrum, que presideix el socialista Patxi López, tractarà de tancar aquesta setmana la fase preparatòria, en què ja s'han produït les primeres discrepàncies entre la majoria del govern i l'oposició, i buscarà fixar ja el marc dels quatre grups de treball encarregats de presentar les conclusions.

La compareixença de Calvo serà la primera de les quaranta previstes inicialment en aquest òrgan, creat al Congrés per a debatre propostes que acceleren la recuperació d'Espanya després de la crisi del coronavirus.

Hi participaran alts càrrecs i experts independents, membres del govern espanyol, els agents i representants d'organismes supervisors, d'ONG i d'organitzacions sanitàries, científiques, de turisme i de les universitats.

La primera reunió, dijous passat, es va mantindre després de la polèmica de l'acord del PSOE i Unides Podem amb Bildu per a la derogació íntegra de la reforma laboral, i els de Vox van decidir alçar-se de la taula, mentre que des del Partit Popular es va acusar l’executiu d'intentar un "sainet" oferint consens quan hores abans havia pactat ja mesures en secret.

També et pot interessar

stats