El brot de la UPV, un dels més grans d'Espanya des de la fi de l'estat d'alarma

Atén a un contagi social que afecta almenys uns 120 alumnes.

Façana de la Universitat Politècnica de València
Façana de la Universitat Politècnica de València / À Punt NTC

El brot registrat a la Universitat Politècnica de València representa el més important per nombre de contagis de tots els que s'han registrat a la Comunitat Valenciana des que va concloure l'estat d'alarma el passat dia 21 de juny.

A la Comunitat Valenciana no s'havia detectat un brot de tal magnitud des que es va detectar un altre d'origen social i assignat a l'oci nocturn a finals de juliol a Gandia. Aleshores va obligar a tancar aquesta activitat de manera prematura, un fet que després s'estendria a les noves mesures implantades pel govern espanyol a la resta d'Espanya.

Una festa de fi de curs en un local d'oci de Còrdova, a les acaballes de juliol, es troba també entre els brots de contagis més multitudinaris a l'Estat. Les primeres anàlisis van confirmar més de cent positius. Alguns dels brots associats al treball dels temporers a Aragó i Catalunya han donat xifres similars.

Aquest brot a la Universitat Politènica de València, comptant només aquesta comunitat educativa tindria, ara per ara, una incidència d'uns 800 contagis per cada 100.000 habitants, ja que la institució té aproximadament uns 25.000 estudiants inscrits.

Entre els municipis de més de 1.000 habitants de la Comunitat Valenciana, aquesta dada només estaria per sota de la d'Albocàsser, que ara mateix compta amb una incidència de més de 1.300 contagis per cada 100.000 habitants, tot i que el municipi només ha registrat 17 casos positius en els últims 14 dies; o Sumacàrcer, que amb 1.096 habitants censats, ha registrat 16 casos positius en els últims 14 dies, dada que representa una incidència d'uns 1.459 casos per cada 100.000 habitants.

Entre els municipis valencians amb més habitants, el cas de la UPV destacaria sobre el cas d'Onda (Plana Baixa), amb restriccions, que amb quasi 25.000 habitants, ha registrat 102 casos positius en els últims catorze dies i una incidència de 410 casos per cada 100.000 habitants. Altres casos com Carlet i Guadassuar (Ribera Alta), Énguera (Canal de Navarrés), Moixent (Costera) o el Pinós (Vinalopó Mitjà) també tenen poblacions d'entre 4.000 i 15.000 habitants i una incidència acumulada d'entre 300 i 400 casos per cada 100.000 habitants. No obstant això, en cap d'ells s'han registrat més de 50 casos positius.

Aquesta incidència localitzada a la UPV, superaria inclús la d'alguns municipis de la Comunitat de Madrid, que des del dissabte es troben sota noves mesures restrictives de mobilitat i de limitació d'horaris i aforaments. Amb tot, amb els nous contagis de la UPV, la ciutat de València, encara no compliria els requisits mínims per a poder implementar tals mesures restrictives.

També et pot interessar

stats