Brot a la presó d'Albocàsser, amb 118 positius

El centre penitenciari, que fa un any va canviar de direcció per crítiques en la gestió de la covid, suma 118 casos dels 145 que s'han assignat al municipi

Dos funcionaris de la presó d\'Albocàsser, tancats i a les fosques enmig d\'una baralla
Centre Penitenciari Castelló II / À Punt NTC

Albocàsser (Alt Maestrat) ha registrat aquest divendres 145 casos positius en covid-19, segons dades de Sanitat, 118 dels quals estan relacionats amb el Centre Penitenciari Castelló II, al terme. La presó té 1.200 reclusos i vora 300 funcionaris, per tant, els contagis afectarien el 7,87% de les 1.500 persones que estan interns o treballen en el centre.

La resta, 27 casos, són de persones, residents o no, que s'han fet les proves al centre de salut del poble. Des de l'Ajuntament expliquen que estan en contacte amb la direcció territorial i demanen extremar les precaucions en vista a l'augment de casos.

Fa quasi un any la Secretaria General d'Institucions Penitenciàries va nomenar Eva María González com a nova directora de la presó d'Albocàsser, la qual va rellevar en el càrrec Antonio Carretero, que s'havia vist immers en diferents polèmiques per la gestió de les mesures sanitàries a la presó.

En concret, la presó va ser centre del focus mediàtic quan l'octubre de 2020, quan hi va haver una paella amb 43 interns i diversos professionals en una aula de convivència, que va tindre com a desenllaç el confinament de dos mòduls després que una monitora fora diagnosticada positiva en coronavirus.

També et pot interessar

stats