Relleven el director de la presó d’Albocàsser després de les crítiques per la gestió del centre

Els sindicats havien demanat la cessió d’Antonio Carretero i denunciaven la seua “passivitat” contra la Covid-19.

El centre penitenciari Castelló-II d'Albocàsser en una imatge d'arxiu
El centre penitenciari Castelló-II d'Albocàsser en una imatge d'arxiu / À Punt NTC

La Secretaria General d'Institucions Penitenciàries ha anunciat el nomenament d’Eva María González com a nova directora de la presó d’Albocàsser, que relleva en el càrrec Antonio Carretero. El fins ara director del centre penitenciari, que ostentava el càrrec des de 2015, s’ha vist immers en diferents polèmiques en els últims mesos per la gestió de les mesures sanitàries a la presó.

En concret, la presó va ser centre del focus mediàtic el passat més d’octubre, quan es va celebrar una paella amb 43 interns i diversos professionals en una aula de convivència, que va tindre com a desenllaç el confinament de dos mòduls després que una monitora fora diagnosticada positiva en coronavirus.

La Central Sindical Independent i de Funcionaris (CISF) i el sindicat de presons Acaip han criticat l'etapa de Carretero com a director i han indicat que el seu relleu es produeix "després de mesos de denúncies i de mala gestió", així com després d'un "menyspreu al diàleg i passivitat contra la Covid-19".

Pel que fa al CSIF, que demana aquest relleu des de 2018, ha indicat que recentment, amb motiu de la pandèmia, el comportament i les accions del director han sigut “totalment incorrectes”, i han acusat Carretero d'actuar amb "passivitat" pel que fa a la implantació de mesures per a previndre la seguretat i salut dels treballadors.

En aquest sentit també s’ha pronunciat el sindicat Acaip, que ha manifestat que el cessament es produeix després de mesos de denúncies i escrits a diverses instàncies, una situació que “s’ha vist agreujada” durant la crisi sanitària.

Eva María González, nova directora de la presó

González ha exercit diferents càrrecs al mateix centre penitenciari. Ha sigut jurista, subdirectora de Tractament i subdirectora de Seguretat, que exercia fins ara. En 2020 va rebre la Medalla de Plata al Mèrit Penitenciari.

Pel que fa a Carretero, seguirà al centre penitenciari com a director de Programes.

També et pot interessar

stats