El ‘BOE’ publica l’acord perquè passar de curs siga la norma general

Castella i Lleó, el País Basc, Andalusia, Múrcia i Madrid es pronuncien en contra de la norma, però la majoria n'assumeix el contingut.

Un professor en una classe buida a Aranda de Duero, Burgos, en una imatge d’arxiu
Un professor en una classe buida a Aranda de Duero, Burgos, en una imatge d’arxiu / Paco Santamaria (Efe)

L’alumnat d’infantil, primària, secundària, formació professional i batxillerat passarà de curs, excepte en casos excepcionals, amb una nota mitjana d’acord amb el seu rendiment. El Butlletí Oficial de l’Estat (BOE) publica aquest divendres els acords sobre el final de curs escolar i l’inici del pròxim davant de la crisi del coronavirus, que contempla que la promoció serà la norma general.

La norma planteja les vies necessàries perquè les administracions educatives competents que mostren el seu acord puguen “de manera immediata” organitzar el desenvolupament del tercer trimestre del curs escolar 2019-2020. Així mateix, el text detalla que les comunitats que han mostrat disconformitat amb aquests acords del pacte de la Conferència Sectorial d’Educació del passat 15 d’abril, poden sumar-se amb posterioritat. Es tracta de Castella i Lleó, el País Basc, Andalusia, Múrcia i Madrid.

“Es recorre als procediments d'emergència i urgència que es preveuen per la normativa vigent, però en coordinació i col·laboració amb les comunitats autònomes, i sempre tenint en compte el parer que han expressat públicament els membres de la comunitat educativa”, apunta l’escrit. La norma estableix que la nota final inclourà les avaluacions de tot el curs i que la promoció serà la norma general en totes les etapes. La repetició, per tant, es considera una mesura que haurà d'estar sòlidament argumentada.

Malgrat no haver-ho ratificat expressament, la majoria de comunitats que rebutjaren aquest acord n’han assumit el contingut i han comunicat als seus docents que facen prevaldre els resultats de les dues primeres avaluacions, encara que es remeten a “la normativa estatal” per a fixar els criteris de titulació i promoció.

També et pot interessar

stats